2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Telekom çalışanlarından eylem

Türkiye Haber-iş Sendikası Bursa Şubesi üyeleri, Türk Telekom ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasını protesto etti.

Gençosman Türk Telekom İl Müdürlüğü'nün önünde düzenlenen eylemde, 150 kişilik grup, ara bulucu süresinden de sonuç alamadıklarını, oysa taleplerinin karşılanmayacak miktarda olmadığını söyledi. Protesto gösterisinde konuşan Türkiye Haber-İş Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Davut Altın, Türk Telekom ile ayrıca 7 günlük ek görüşmeler de yaptıklarını söyledi. Ek görüşmelerinden de olumsuz sonuç aldıklarını kaydeden Altın, "Hiçbir zaman ücret sendikacılığı anlayışı içerisinde olmadık. Toplu iş sözleşmesi çalışmalarını sendika olarak masa başında çözmek istiyoruz. Arzu ve kararlılığımıza rağmen ortaya koyduğumuz talepler, işverenler tarafından indirim ile karşılanıyor. Umudumuz, arabulucu tutanağının görevli makam olan Ankara Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne verilmesi ve bu tutanağın taraflar tarafından masada sonuçlandırılmasıdır. Sendika olarak işverenler ile her zaman görüşmeye açığız. Taleplerimiz karşılanmadığı takdirde grev yapacağız" dedi.

Eyleme Türkiye Haber İş Sendikası üyelerinin yanı sıra Türkiye Motorlu Taşıt İşletmecileri Sendikası (TÜMTİŞ) üyeleri de destek verdi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 16:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?