3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Temaşa-i Ramazan’’ etkinlikleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Temaşa-i Ramazan’ etkinlikleri kapsamında Bursa’da 4 farklı mekanda gerçekleştirilen dinleti, konser ve gösteriler, sanatseverlere keyifli anlar yaşattı. 

Orhangazi Parkı’nda dün akşam bir araya gelen binlerce Bursalı, 'Temaşa-i Ramazan' etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Badı-ı Saba Konseri’ni izlerken, Yeşil’de bulunan Türk İslam Eserleri Müzesi’nin konukları da musiki eşliğinde ‘Musikide Divan Şiiri’ etkinliğini dinledi. Ramazan Çocuk Kulübü’nün Kent Müzesi önünde sahnelediği ilginç gösterileri ise 7’den 70’e yüzlerce kişi nefeslerini tutarak izledi. Çekirge’deki Karagöz Evi’nde Nevzat Çiftçi’nin perdeye yansıttığı gecenin dördüncü etkinliğinde de Karagöz ve Hacivat gölge oyunu gösterisi izleyenleri hem güldürdü, hem düşündürdü, hem de ne kadar köklü bir geleneksel kültüre sahip olduğumuzun gururunu yaşattı. 

Türk İslam Eserleri Müzesi’nde Elhan-ı Güzin (Seçen Nağmeler) Musiki Grubu’nun gerçekleştirdiği dinletide sanatçılar, sanatseverlere Türk Musikisi’nin en iyi eserlerinden örnekler sundu. Barış Güleç’in anlatımlarıyla renk kattığı ‘Musikide Divan Şiiri’ konulu etkinlikte Cüneyt Bayraktar, Gökhan Önder, Yücel Yakar, Orhan Eryılmaz, Filiz Bayraktar ve Ercüment Akalın aşkın en iyi biçimini ifade eden nihavent makamındaki parçaları seslendirdi. Türk Müziği ve Türk Divan Şiiri’nin her zaman birbirini desteklediğini dile getiren sanatçılar, programlarında ‘Tereddüt’, ‘Gönlüm yine bir ateş-i hicrana dolaştı’ ve ‘Bilmedim özün gamzene meftun imişim ben’ adlı eserleri de söyleyerek dinleyicilere müzik ziyafeti çekti. 

Temaşa-i Ramazan etkinlikleri sebebiyle Orhangazi Parkı’nda düzenlenen konserde ise Mısrî Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu, usta sanatçı Kutsi Sezgin yönetiminde sahneye çıktı. Programda zengin bir repertuarla sanatseverleri selamlayan sanatçılar, izleyenleri adeta mest etti. Bazı vatandaşların da eserlere eşlik ettiği konserde, Ramazan ve Ramazan’ı uğurlama ilahileri, solo ve cumhur zikir ilahileri ile kasideler seslendirildi. Konseri büyük bir huzurla izlediklerini söyleyen vatandaşlar, şef Kutsi Sezgin’i ile Mısrî Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu üyelerini alkışlarıyla ödüllendirdi. Temaşa-i Ramazan etkinliklerini yoğun bir ilgiyle izleyen vatandaşlar, her akşam farklı bir etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 10:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?