3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Teoman Özalp defnedildi

Bursa'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski Büyükşehir Belediye Başkanı Teoman Özalp sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören 73 yaşındaki 2 çocuk babası Teoman Özalp için Bursa Büyükşehir Belediyesi tarihi bina önünde tören düzenlendi. Ailesinin de katıldığı törenin ardından Özalp'ın naaşı omuzlarda Ulu Cami avlusuna taşındı. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz, eski Devlet Bakanları Cavit Çağlar, Turhan Tayan, Ertuğrul Yalçınbayır, Bursa AK Parti ve CHP milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yurt dışında olduğu içini katılamadığı cenaze namazının ardından, Bursa'da büyük küçük herkesin takdirini kazanan Özalp, sevenlerinin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Özalp, Emirsultan Mezarlığı'na defnedildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni bitiren Özalp, aynı fakültede yüksek lisans yaptı. Özalp, sırayla Bursa Belediyesi İmar Bürosu Şefliği, Fen İşleri Müdürlüğü, Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Bursa Bölge Müdürlüğü, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü yaptı. Özalp daha sonra Danışma Meclisi Milli Güvenlik Konseyince üyeliğe seçildi. Özalp, 1989-1994 yıllarında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve XXI. dönem Bursa milletvekilliği de yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 15:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?