6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Terekemeler yeni başkanlarını seçti

TEREKEME KARAPAPAKLAR'DAN BİRLİK ÇAĞRISI

Türklerin Oğuz boyundan olan ve Kafkasya’dan gelen Terekeme Karapapaklılar yeni başkanlarını seçti.

Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongreye çok sayıda üyede katıldı. Kongrenin divan başkanlığını ANASİAD Genel Başkanı Eyüp Kutlucan yaptı. Yönetimin 2009 icraatları ve bütçesi ibra edildi. Ardından mevcut başkan Ertaç Öztürk’ün tek liste ile girdiği seçimler gerçekleştirildi ve açık yapılan oylamada oy birliği ile Öztürk bir yıllığına yeniden derneğin başkanı oldu.

Kongrede yeniden göreve gelmenin sevincini yaşayan Ertaç Öztürk, amaçlarının Terekeme Karapapaklar Kültür Platformu Derneği olarak gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatmak, yeni nesillere aktarmak ve Bursalılarla kaynaştırmak olduğunu söyledi.

Ertaç Öztürk, “Bizler aynı candan, aynı kandan ve aynı topraklardan gelen insanlarız. Bu öz değerlerimize sahip çıkarak kültürümüzü yeni kuşaklara aktarmalıyız. Bir olmalıyız, birlik olmalıyız. Daha güçlü yarınlar için el ele vermeliyiz” diye konuştu.

Kongrede yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Ertaç Öztürk, Muharrem Kutlucan, Hamza Kuş, Gürbüz Çıktay, Mustafa Ayvazoğlu, Turgut Karaca, Şenol Öztürk, Nihat Cahan, Kıyas Yekeler.

TEREKEME KARAPAPAKLAR'DAN BİRLİK ÇAĞRISI
TEREKEME KARAPAPAKLAR'DAN BİRLİK ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 19:49:01
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 10:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?