4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Termal alanlarına bilimsel mercek

BURSA'NIN TERMAL ALANLARINA BİLİMSEL MERCEK

Mimar Sinan, Lizbon, Londra South Bank üniversiteleri ile Portekiz - Santa Maria da Feira Belediyesi ortaklığıyla hayata geçirilen 'Bursa Termal Alanları Vizyon Arayışı' konulu atölye toplantıları Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bursa'da yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Etüt Projeler Daire Başkanı Nalan Fidan, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Hakan Koyunlular, Şehir Planlama Şube Müdürü Murat Uşun ve Etüd Proje Şube Müdürü Kübra Temel'in proje önderliğinde sürdürülen çalışmaya Santa Maria da Feira Belediye Başkanı Alfredeo Henriqu ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Prof. Dr. Güzin Konuk, Londra South Bank Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mike Gibson ve Lizbon Üniversitesi'nden Prof. Dr. Manuel da Cota Lobo katıldı.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Prof. Dr. Güzin Konuk, Portekiz'de yaptıkları termal turizmi ile ilgili çalıştayın karşılığında Türkiye'de bu konuya en uygun şehir olarak Bursa'yı seçtiklerini belirterek, "Bursa Türkiye'nin en eski termal şehri. Bundan dolayı termal turizmi ile ilgili birlikte çalıştığımız Lizbon Üniversitesi'ne Bursa'yı araştırmalarına imkan sağladık. Kendileri de bu araştırmadan memnun olduklarını ve Bursa'nın termal kaynağı bakımından zenginliğini hazırladıkları sonuç bildirgesinde dile getirdiler" dedi.

Misafir heyet, Bursa'da üç gün süren inceleme gezisinde Ulucami, Kozahan, Yeşil Türbe ve Yeşil Camii'yi gezdi. Atölye çalışmaları ise Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde bulunan eski meclis salonunda yapıldı. Termal alanlarda çalışmalarını yürüten heyetin toplantılarında Bursa Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB), Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi temsilcileri ve Çekirge Muhtarı Mehmet Taşkeser de hazır bulundu.

TERMAL TURİZM AYAĞA KALKACAK

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın termal alanlarında incelemelerde bulunan heyetle fikir alış verişinde bulundu. Bursa'nın tarihi ve turistik nimetlerinin bol olduğunu belirten Başkan Altepe, "Bursa'nın geleceğine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bir kültür başkenti olan Bursa, turistik özellikleriyle de Türkiye'ye ün salmış bir şehir. Bu dönemde Bursa'da termal turizminin ayağa kalkması hedefiyle çalışmalarımıza yön vereceğiz" şeklinde konuştu.

BURSA'NIN TERMAL ALANLARINA BİLİMSEL MERCEK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 11:27:04
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 12:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?