4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Termal işletmelere ruhsat zorunluluğu

Bursa'da termal su kullanan işletmelerin özel idareye katkı payı ödememek ve yeni ruhsat almamak için yaptığı itirazı Bölge İdare Mahkemesi reddetti.

Termal kaynak suyu kullanan işletmelerin rusum hakkı ödememek ve yeni ruhsat almamak için Bögle İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz mahkeme tarafından reddedildi. 5686 sayılı 'Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu' ile ruhsat verme yetkisi özel idarelere verilirken, Bursa'da işletmelerden bazıları intibak işlemlerini yaptırmadı. 12 işletme geçen ay Bölge İdare Mahkemesi'ne intibak işlemlerini yaptırmamak ve yeni ruhsat almamak için itirazda bulundu. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını reddetti.

Konuyla alakalı açıklama yapan Özel İdare Çevre Sağlık Daire Başkanı Yaşar Dursun Ay, "Biz yasayı kendilerine defalarca anlatarak uzlaşmak istedik. Yasalara göre hareket ediyoruz. 26 işletme intibak işlemlerini verilen süre içerisinde yaptırdı. 12 işletme bir türlü intibak işlemlerini yaptırmayarak ruhsat almak istemedi. Konuyu yargıya taşıdılar ama itirazları reddedildi. Ruhsat almaları gerekiyor. Eğer hala ruhsat almayı reddederlerse faaliyetlerine son vermek zorunda kalacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 22:56:40
Güncelleme :15 Ocak 2009 Perşembe 22:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?