2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Termal su için tarihi imza

TERMAL SU İÇİN TARİHİ İMZA

Bursa'da yeni bulunan kaplıca suları otellere 3 ay içinde verilmeye başlanıyor. Bursa Valiliği ve Almira Otel arasında sıcak su protokülü imzalandı.

Bursa Valiliği ve Almira Otel arasında protokol imzalandı. Sıcak suyun kullanılması için önemli bir protokole imza attıklarını ifade eden Vali Şahabettin Harput, "Termal şehir olarak anılan Bursa'nın uzun süredir devam eden kan kaybı sona eriyor. Bursa'da bir süredir devam eden sıcak su çalışmalarında ilk somut adımı attık. Dünyanın yükselen yıldızı sıcak su termal ve welness. İnsanlar artık sadece tedavi için değil, hasatalanmamak için sıcak suyu kullanıyor. Yeni gündemimize giren bu sıcak suyu dağıtmaya başlıyoruz. Bizden sıcak su talebininde bulunan Bursa'nın gerçekten en itibarlı işletmelerden Almira Otel'le ilk protokolü imzaladık. Bunun yeni protokollere kapı açacağını umuyorum. En geç 3 ay zarfında sıcak su verececeğiz. Bekleyen oteller var. Otellere kademe kademe sıcak suyu verilecek" diye konuştu.

Vali Harput, sıcak suyun maliyetinin doğalgaz fiyatların altında olacağını belirterek, hedeflerinin kar yapmak değil, sıcak suyu Bursa'nın hizmetine sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

"YÜZDE 40 TASARRUF SAĞLAYACAĞIZ"

Almira Otel Genel Müdürü Ersin Yazıcı, Bursa'nın 2013 yılına kadar yaklaşık 17 oteli kazanacağını belirterek, mevcut yatak kapasitesinin 10 bini geçeceğini söyledi. imzalanan protokolle sıcak suyun otele ulaşmasının ardından maliyetlerden yüzde 40 azalacağını ifade eden Yazıcı, "2013'ün sonuna kadar yeni oteller hizmet vermeye başlayacak. Mevcut 7 bin mevcut yatağın kapasitesine 3 bin 500 yatak daha ilave olacak. Bu yüzden Bursa turizminin çeşitllenmesi gerekiyordu. Termal ile atılan bu imza çeşitliliği kazandıracak. Beraberinde birçok potansiyeli de getirecektir. Bu suyun büyük bir bölümünü spa merkezinde kullanacağız. İleriki zamanlarda da daha farklı hizmetler sunacağız. Otelimizde yaklaşık yüzde 40 tasarruf sağlayacağız. Bu tasarurf bize maliyetlerimize yardımcı olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Harput ve Yazıcı termal su protokülünü imzaladı.

TERMAL SU İÇİN TARİHİ İMZA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2011 Salı 18:28:00
Güncelleme :9 Mart 2011 Çarşamba 01:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?