4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Terör saldırıları kınandı

Kafkas Dernekleri Federasyonu, Diyarbakır'ın Lice ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerindeki terör saldırılarını kınadı.
Bursa'da, Tuğsa Plaza'da basın açıklaması yapan federasyon üyeleri, terörü telin ve vatana bağlılık yemini etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Artvin Kafkas Dernekleri Federasyonu adına bir açıklama yapan Basın Sözcüsü Nevim Süzer, Diyarbakır ve Hakkari'de şehit düşen askerleri rahmet ve minnetle anarken, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Süzer, şehit haberlerine medyanın yeterince ilgi göstermediğini belirterek, "Gazetelerde her olaydan sayfalarca bahsedilirken, şahadet
şerbeti içen askerlerimiz sadece birkaç satırla geçiştiriliyor" dedi.

BİRLİK VE BERABERLERİK ÇAĞRISI
Vatan için yaşamasını bilmeyenlerin vatan için ölemeyeceğine dikkat çeken Süzer, milli birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesi için Türk karakterinin korunması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin düşmanlara karşı uyanık olması gereken bir dönemden geçtiğini ifade eden Süzer, "Bu vatan her şeyiyle bizimdir. Birlik olup ayrılıklara düşmemeliyiz. Zira, birlikte dirlik, ayrılıkta hüzün ve acı vardır. Bu vahşi saldırıyı kimler hangi sebeplerle yaptıysa, tüm demokratik güçlerin terörün her türüne karşı tavır alması gerekmektedir. Terör örgütlerini veya saldırılarını korumaya ve haklı çıkarmaya yönelik hiçbir özür kesinlikle kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Süzer, Türkiye'de teröre destek veren çevreler bulunduğunu, ancak Türk milletinin bu oyunların farkında olduğunu ifade etti. Her ne şart altında olursa olsun, vatan savunmasının kararlılıkla sürdürüleceğini kaydeden Süzer şunları söyledi:
"Artvin ve Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak terör saldırılarını ve bunlara destek çıkanları nefretle kınıyoruz. Vatana, millete, bayrağa, cumhuriyete yapılacak saldırıların karşısında dimdik duracağımızı, bu konudaki görevimizi her ne şar altında olursa olsun tereddüt etmeden yerine getireceğimizi bir kere daha haykırıyoruz. Bu ülkenin ekmeğini yiyenlere sesleniyoruz: Başka fikirlere aldanıp da yıllarca bu topraklarda kardeş gibi yaşarken, şimdi kardeşini, komşusunu öldürmeye kalkıyorsun. Hiç mi vicdanın sızlamıyor, hiç mi toprağa düşürdüğün canların sorumluluğunu taşımıyorsun? Nasıl hesap vereceksin bu millete?"
Açıklamanın ardından konfederasyon üyeleri, Süzer'in sözlerini yüksek sesle tekrar ederek, vatana bağlılık yemini etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 15:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?