3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Terör zanlıları İstanbul'da yargılanacak

Bursa'da polis ve jandarmanın ortaklaşa düzenlediği terör operasyonunda yakalanan 10'u tutuklu toplam 16 kişinin dosyası İstanbul'a gönderildi. Hazırlanan iddianame ile şüpheliler, önümüzdeki günlerde özel görevli mahkemede hakim karşısına çıkacak.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği terör operasyonunda, toplam 16 kişi gözaltına alındı. PKK'nın bir kolu olan Kürdistan Halk Meclisi (KCK) yapılanması içinde yer alan Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi (YDGM) üyesi oldukları iddia edilen ve çoğu üniversite öğrencisi olan şüphelilerin, PKK lehinde propaganda yaparak masum gençleri dağa çıkmaları için ikna etmeye çalıştığı öne sürüldü.

Örgüte eleman kazandırmaya çalışan zanlıların ev toplantıları yaptıkları iddia edildi. Gözaltına alınan öğrencilerden D.E.'nin ablası olan PJAK'lı S.E.'nin geçen yıl İran'daki bir karakola intihar saldırısı düzenleyerek canına kıydığı, diğer zanlı E.Ç.'nin ağabeyi M.Ç.'nin ise Bitlis'te çatışmada öldürüldüğü ortaya çıktı.
Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda terörist başı Abdullah Öcalan'ın savunması ve yasak olan pek çok kitap ve dergiye el konuldu.

Her biri eğitim ve mühendislik fakültelerinde öğrenim gören 16 kişiden S.T., H.B., E.Ç., M.K., D.E., B.E., Ç.A., N.U. ve N.Ö., "PKK örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak" suçlarından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.
Savcılık, şüpheliler hakkında hazırladığı fezlekeyi, CMK'nın 250. maddesine göre İstanbul'daki özel görevli mahkemeye gönderdi. Zanlılar, önümüzdeki günlerde haklarında düzenlenecek iddianamedeki sevk maddelerine göre özel görevli ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 12:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?