3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Teröre öfke yol kapattırdı

Şırnak ve Diyarbakır'da 24 saatte 15 şehit verilmesine tepki gösteren bir grup Bursalı genç, Ankara yolunu trafiğe kapattılar. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan öfkeli gençler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attılar. Grup adına konuşan Kenan Alkan, "Bu millete sabah çayını Gabar'da, Cudi'de içmeye niyetlendirmesinler" dedi. 

Dün akşam televizyon bültenlerinde şehit cenazelerinde yaşanan dramı izleyen ve duygulanan 50 kişilik grup, Ankara yolu Otosansit Kavşağı'nda terörü protesto etti. Yolu bir süre trafiğe kapatan ve yürüyüş yapan gençler, tezkerenin çıkarılmasını istediler. Türk bayraklarıyla yürüyen gençler, terörün çıkartılan kanunlarla durmadığını söylediler. Grup adına konuşan Kenan Alkan, her şeyin para ve ekonomi olmadığını ifade ederek, "Çanakkale ve Dumlupınar parayla, ekonomiyle kazanılmadı. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Şehit analarının acılarını yüreklerimizde hissediyoruz. Bu millete sabah çayını Gabar'da, Cudi'de içmeye niyetlendirmesinler" diye konuştu. 

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemin ardından grup, jandarma karakolu önünde İstiklal Marşı okuyarak sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 12:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?