2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Tesadüfen çözülen cinayete 16 yıl hapis

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dövülerek öldürüldükten sonra atıldığı yol kenarında çalışma yapan bir iş makinesi tarafından tesadüfen gömüldüğü için cinayete kurban gittiği 6 yıl sonra ortaya çıkan Ali Cenik'in ölümüyle ilgili tutuklanan kardeşi 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kendisine yardım ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan arkadaşına ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kardeşini öldürmek" suçundan ömür boyu hapsi talep edilen E.C. (37) ile olayda yardımcı olduğu iddia edilen üniversite mezunu arkadaşı S.Ö. (28), son kez hakim karşısına çıktı. 6 yıl önce ölen ağabeyi Ali Cenik'in (44), olay günü kendisinden 500 YTL para istediğini ifade eden E.C, "Para olmadığını söyledim. Bana bıçak çekince aramızda kavga çıktı. Bayılınca da yol kenarına bıraktım. Bu sırada yol kenarında çalışma yapan iş makinesinin üzerini kapattığı konusunda bir bilgim yok" dedi. 

Diğer tutuksuz sanık ise olayla hiç bir ilgisinin olmadığını söyledi. Cesedi Hisartepe Mahallesi'nde 6 yıl sonra toprak altından çıkartılan maktulün, duruşmaya müşteki olarak katılan eşi A.Ç. karar davasına oğlu ile birlikte geldi.
Mahkeme, olayın ardından ağabeyi hakkında kayıp ilanı vererek arattığı iddia edilen sanık E.C.'yi kardeşini öldürmek suçundan 16 yıl 8 ay, delileri yok ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan S.Ö.'ye ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 13:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?