5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

'Tesisat Dönüşümü Sizden Kombiler Bizden'

Bursagaz, doğalgaz abonesi olan, ancak tesisat dönüşümünü henüz yaptırmayan doğalgaz abonelerine dönüşümleri yaptırmaları için kampanya başlattı.

Konuyla ilgili olarak "Tesisat Dönüşümü Sizden, Kombiler Bizden" kampanyası başlatan Bursagaz ayrıca, Bursa'nın havasını en fazla temizlemeye katkıda bulunan mahalle ve muhtarını seçecek. 4 Temmuz, 30 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan kampanyada, tesisat dönüşümünü yaptıran aboneler arasında yapılacak çekilişte Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında her ay 8 kombi, Ekim, Kasım aylarında ise her ay 5 kombi verileceği belirtildi.


Almira Otel'de düzenlenen toplantıda, tesisat dönüşümü kampanyasıyla doğalgaz kullanımını da teşvik etmeyi hedeflediklerini ifade eden Bursagaz Genel Müdürü Ertuğrul Altın, abonelerin tesisat dönüşümü için kış ayına kalmamaları tavsiyesinde bulundu. Kış aylarında Bursa'nın yaşadığı en büyük sıkıntısının hava kirliliği olduğunu belirten Altın, bu sıkıntının tek çözümünün doğalgaz olduğunu vurguladı. Doğalgaz'ın en ekonomik, en konforlu, güvenli ve çevreci yakıt olduğunu söyleyen Altın, "Bursamız'da doğalgaz abone sayısı her geçen gün artıyor. Ancak kentimizde hava kirliliğinin önlenmesi için sadece doğalgaz abone sayısının artması değil , bu abonelerimizin doğalgaz kullanmasına da başlaması gerekiyor" dedi.

Doğalgaz abonelerini hızla tesisat dönüşümlerini yaptırmaya davet eden Altın, bu yıl doğalgaz aboneliğine olan yoğun talep nedeniyle, özellikle sonbahar döneminde tesisat dönüşümünde talep patlaması yaşanmasını beklediklerini, bu nedenle de doğalgaz ön abonelik talebi yapanların şimdiden yetkili firmalarla görüşerek tesisat dönüşümlerini yaptırmalarının olası sıkışıklıkları önleyeceğini kaydetti.

Doğalgaz abonelik bedelini 8 taksitle ödeme kolaylığı sunduğu "Temiz Hava Kampanyası"nın 27 Haziran'da sona erdiğini de hatırlatan Altın, 28 Şubat'ta başlayan ve 4 ay devam eden kampanyayla 83 bin kişinin doğalgaz abonesi olduğunu söyledi. Altın ayrıca, 2005 yılında 100 bin aboneyi tamamlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, doğalgaz faturalarını otomatik ödeme talimatıyla ödeyenler arasında yapılacak çelişte, 50 kişiye cep telefonu verileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 13:40:00
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?