4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tespihlerin enerjisi ruhları etkiliyor

Müslümanların her namazdan sonra Allah'ı zikrederken kullandıkları tespihler, yapıldıkları taş ve malzemelerin farklı özellikleri ile insanları rahatlatırken, yaydıkları enerjiyle ruhları da etkiliyor.

Bursa'da, Ulucami Hamamı içindeki gümüşcüler çarşısında faaliyet gösteren tespihçi İbrahim Karaerkek, akik, kehribar, mercan, fildişi, bağa, opal, jasper, oltu gibi malzemelerden yapılan tespihlerin hem tabiilikleri, hem de yaydıkları pozitif enerjilerle insanları rahatlattığını söyledi. Kehribarın binlerce yıl aynı yere damlayan çam ağacı zerreciklerinin taşlaşması ile oluştuğunu anlatan Karaerkek, "Kehribar sinir sistemini güçlendirir, kemik iliği eksikliğine iyi gelir. İlk bakışı çektiği için nazarlardan muhafaza eder. Kişiye canlılık verir. Akıl ve zekayı uyandırır, çakraları olumsuz enerjilerden temizler.

Mercan ise Kur'anı kerimde adı edilen sınırlı sayıdaki canlılardan birisidir. Denizlerin akciğeri kabul edilen mercanlar, deniz dibi kayalarına veya diğer canlılara tutunarak yaşayan, hızla çoğalıp koloniler oluşturan ilginç bir varlıktır. Öldükleri zaman kuruyup binlerce yıl sonra taşlaşırlar. En değerli olanı kiremit kırmızısı olanlarıdır. Halsizlik, cilt hastalıkları, kan dolaşım sistemi üzerinde olumlu tesiri vardır. Kişiye kararlılık ve bilinçli davranma gücü sağlar. Hormanal sistemi dengeler. Olumsuz enerjiyi ortadan kaldırır" diye bilgi verdi.

Ölen kamlumbağaların kabuğundan, fillerin dişinden, koyun, boğa, bufolo boynuzundan, mors balığı ve deve kemiğinden, oltu, jasper, opal taşlarından, kuka, abonoz, ardıç, pelesenk ağaçlarından yapılan tespihlerin de meraklıları tarafından büyük rağbet gördüğünü belirten İbrahim Karaerkek, "Bu tespilere takılan özel gümüş imameler ile tespilerin kesim şekilleri, yapıldıkları yerlerin menşei ve işçilik kaliteleri bu özel aksesuarların fiyatlarının belirlenmesinde etkili oluyor. Nadir bulunan, fildişi, bağa, mercan, gerçek kehribar tespihler 500 ile bin 500 lira arasında alıcı buluyor. Ayrıca ağaç tespihler de 100 ile bin lira arasında, özelliklerine ve tarihi değerlerine göre satılıyor. Genelde kolleksiyonerler ve tespih meraklıları alıp satıyor. Bir yandan da bu sahada derin bir tabiat bilgisine sahip oluyorlar. 10 kişiden biri mutlaka tesbihat ile alakadardır" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 12:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?