4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tezkere alıp gelecekmiş gibi bekliyor

Hakkari'de 2 yıl önce PKK terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 12 askerden birisi olan Bursalı Samet Saraç'ın babası, oğlunu her an gelecekmiş gibi bekliyor.

Her günün kendileri için buruk geçtiğini belirten Saraç, "Oğlum Bursa'yı bir gün inletecem diyordu. Bunu da yaptı" dedi.

Hakkari'de 2007 yılında teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Samet Saraç'ın ailesi bayramı buruk kutluyor. 2 yıldır büyük oğulları olmadan bayramı geçirdiklerini ifade eden baba Mustafa Saraç, ilk eşinden olan Samet'i sanki her an tezkere alıp gelecekmiş gibi bekliyor. Saadet Partisi (SP) Osmangazi İlçe Gençlik Kolları üyelerinin kendisini ziyarettiği baba Saraç, vatani görevini yapmak için koşarak askere giden oğlunun şehit olarak yuvaya döndüğünü söyledi.

Her insana layık olmayacak olan şehitlik mertebesine oğlunun ulaştığını ifade eden Saraç, "2 yıldır bayramlarımızı buruk kutluyoruz. Onu unutamıyoruz. Her an kapıdan girecekmiş gibi bir his var içimde. Sanki tezkere alıp yuvasına dönecek gibi hissediyorum. Unutulması mümkün olmayan bir şekilde defnettik. Oğlumuz ölmedi" şeklinde konuştu.

Siyah kuşak karateci olan oğlunun askere gitmeden önce, ''Bir gün bu Bursa'yı inleteceğim'' dediğini vurgulayan Saraç, "İnsanlarla iletişimi kuvvetli birisiydi. Hatta kendisi bir arkadaşına Bursa'yı inleteceğini söylemişti. Bu da şehit olduğu gün oldu" diye konuştu.

Ramazan Bayramı'nda şehit ailesini ziyaret ederek hüznünü paylaşan SP Gençlik Kolları üyeleri, şehit eri asla unutmayacaklarını ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2009 Salı 13:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?