5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

THK'nin kavurma yardımında izdiham yaşanmadı

Türk Hava Kurumu Bursa’da kavurma eti dağıttı. Mahalle muhtarları THK’ye ihtiyaç sahibi olarak 500 kişinin ismini bildirmesine rağmen, THK Osmangazi Şubesi önünde et paketlerini almak üzere yaklaşık 150 kişi toplandı.

THK görevlileri, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerindeki mahalle muhtarları tarafından bildirilen isim listesini birer birer okuyarak dağıtıma başladı. Listede ismi bulunan ihtiyaç sahipleri kimliklerini ibraz ederek 2’şer kilogramlık kavurma paketlerini aldı.

Kavurma dağıtımına THK Osmangazi Şube Başkanı Sermet Özbilgi de katıldı. İhtiyaç sahiplerine 24 milyar lira tutarında kavurma et dağıtacaklarını belirten Özbilgi, "2860 sayılı yardım toplama kanunu ve bu kanuna dayanılarak çakarılan yönetmelik gereği, kurban, deri ve bağırsak toplama ile fitre, zekat zarfı dağıtma ve toplama yetkisi Türk Hava Kurumu’na verilmiştir. THK’nin topladığı bu yardımların yüzde 50’si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yüzde 4’ü Kızılay, yüzde 3’ü Türkiye Diyanet Vakfı ve yüzde 3’ü de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu arasında pay edilmektedir" dedi.
Bilgi, 2003 öğretim yılı başında ihtiyaç sahibi öğrencilere 450 adet okul çantası ve yine okullara 8 milyar 850 milyon liralık yardım yapıldığını söyledi.

THK Osmangazi Şubesi önünde kavurma et dağıtımı isim okunarak yapıldığı için izdiham oluşmadı.

YALÇIN ÜZÜM-BURSA (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2003 Cumartesi 14:36:01
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?