6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tıbbi atıklara dikkat

TIBBİ ATIKLARA DİKKAT

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve Sterilizasyon Tesisi’ bilgilendirme toplantısında, merkez ve çevre ilçe belediyeleri, hastaneler ile kentteki tüm sağlık kuruluşlarının temsilcilerine tıbbi atıkların bertarafıyla ilgili yapılan çalışmalar anlatıldı.

Merinos Başkanlık binası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Çevre Mühendisi Serhan Aker, tıbbi atıklar hakkında genel bilgiler verdi. Aker, yatak kapasitesi 20 ve üzerindeki sağlık kurumlarının çevreye kirletici etkisi olan faaliyet ve tesisler kapsamında değerlendirildiğini belirterek, bu kurumların çevre izni ve lisansı almakla yükümlü olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda görevli Kimya Mühendisi Esin Dalgıç da tıbbi atık yönetimi konularında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin 26 Temmuz 2008 tarihinden itibaren Bursa’da faaliyet gösterdiğini anlatan Dalgıç, 2 bin metrekarelik alanda hizmet veren tesisin Bursa’daki tüm sağlık kurumlarının ihtiyacına cevap verdiğini ve imzalanan protokoller dahilinde diğer belediyelere de hizmet sunduğunu belirtti. Dalgıç, çevreye patolojik olarak kirletici etkisi olduğundan dolayı hastane atıklarının diğer kentsel atıklardan daha riskli olduğunu da sözlerine ekledi. Toplantıda Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi Müdürü Hakan Yuvanaydın da tesisin faaliyetlerini detaylı olarak katılımcılara aktardı.

TIBBİ ATIKLARA DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 18:12:04
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 18:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?