6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tıkanan doğalgaz bacası zehir saçtı

APARTMANIN TIKANAN DOĞALGAZ BACASI ZEHİR SAÇTI

Bursa'da bir apartmanın tıkanan bacası zehir saçarken, zehirlenen 2 çocuk hastanede tedavi altına alındı.

Olay, Davutdede Mahallesi Zümrüt Sokağı'nda Gülcemal Apartmanı'nda meydana geldi. Baca doluluğu sebebiyle apartman sakinlerinin yaktığı doğalgaz sobalarından evlere karbonmonoksit gazı yayıldı. 2. katta oturan aileye misafir olarak gelen Beren Güler (4) ve Cem Güler (5) adlı çocuklar zehirlenerek Çekirge Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay yerine gelen Bursagaz ekipleri, itfaiye 110 ve polis ekiplerinin de bulunduğu sırada, 4. katta bir çift ayakkabı olduğunu gördü. Dairede zehirlenme şüphesiyle itfaiyeden merdiven talep edildi. Merdivenle 4. kata çıkan itfaiye erleri camdan içeri girerek daireyi kontrol etti. Odanın birisinin kilitli olması sebebiyle camı kırmak zorunda kalan itfaiye erleri, içeri girdiklerinde kimsenin olmadığını görünce derin bir nefes aldı.

İtfaiyenin girdiği evin sahibi Betül ve Adem Bost çifti olay yerine geldiklerinde, şaşkın bakışlarla kargaşaya bakarak olan biteni anlamaya çalıştı. Misafirliğe gittiklerini söyleyen Adem Bost, "Verilmiş sadakamız varmış. Zorla eşimi misafirliğe gitmeye ikna ettim. Evde kalsaydık belki de zehirlenenlerin arasında biz de olacaktık" dedi.

Bursagaz ekipleri, bacanın temizlenmesi için apartmanın doğalgazını keserek mühürledi. Yetkililer, bu tür durumlarla karşı karşıya kalmamak için bacaların mutlaka temizletilmesini istedi.

APARTMANIN TIKANAN DOĞALGAZ BACASI ZEHİR SAÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 11:27:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 16:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?