2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Timsah Arena 2012'de açılacak

TİMSAH ARENA 2012'DE AÇILACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 Şubatta ihaleye çıkılacak olan yeni stadyumun yapılacağı Velodrom'daki mevcut tesislerin yıkımına cumartesi günü başlanacağını, stadı 2012’de hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Suriye – Türkiye Dostluk Heyeti ile yaptığı görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayarak, Bursa’ya yeni bir cazibe merkezi kazandıracak olan stat çalışmalarının zor bir süreci kapsadığını söyledi. Velodrom'daki Oyak Reno tesislerinin son maçının ardından boşaltılacağını belirten Başkan Altepe, “Veldorom'da bulunan mevcut kulüpler için Büyükşehir Belediyesi’nin yeni tesisler hazırlandı. Bugün de maçlar var. Oyak Reno’nun tesisi de maçtan sonra boşaltılacak ve 5 Şubat Cumartesi günü de bölgede yıkım başlayacak” dedi.

Yeni stat projesinin ihalesinin 17 Şubatta yapılacağını hatırlayan Başkan Altepe, ihale öncesi Velodrom'u inşaata hazır hale getireceklerini vurgulayarak, “İhaleyi alacak firmaya teslimata kadar bölgeyi temizlemek istiyoruz. Hedefimiz, en kısa zamanda stat inşaatına başlayıp, önümüzdeki yıl stadın kullanımına başlanmasıdır. 2012 yılı içinde, son kriterlere uygun en güzel stadı yapmış olacağız. Bursa’yı ve Bursaspor’u seven herkesin desteğini bekliyoruz. Bu konuda çok heyecanlıyız” diye konuştu.

Stadın Bursa’ya bir an evvel kazandırılmasını hedeflediklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa, Türkiye’nin en stratejik yerinde. Bu tesisin de bir an önce tamamlanması konusunda acele ediyoruz. Herşeyin en güzeli Bursa’da olsun istiyoruz. Bu stat tamamlandığında Bursaspor maçlarını burada oynayacak diyerek, milli maçları ve Avrupa liglerinde oynanan maçların da burada oynanması için talepte bulunacaklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2011 Perşembe 17:15:04
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 18:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?