3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Timsah heykeli gün sayıyor

YILDIRIM'DA TİMSAH HEYKELİ GÜN SAYIYOR

Heykeltıraşlığını Fatma ve Raşit Nur çiftinin yaptığı 5 metre yüksekliğinde 3 timsah, Meydancık Kavşağı'na monte edildi.

Timsah heykellerini gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, kentlerin bazı simgeleri, markaları ve ortak paydaları bulunduğunu söyledi.

Bursa'nın ortak paydalarından birinin de Bursaspor olduğunu ifade eden Keskin, bu çerçevede Yıldırım Belediyesi olarak her zaman yeşil-beyazlı kulübe ellerinden geldiğince desteklerini sürdürdüklerini ifade etti. Keskin, "Bursa ve Yıldırım'ın en önemli odak noktalarından bir tanesi bu heykeller olacak. Böyle bir mekanda Bursasporlu gençlerin isteği üzerine timsah heykeli yaptık. 3 timsahı bir araya getirerek birlik ve beraberliği simgeliyoruz. Ancak tam olarak yapımı bitmedi. Timsahların ağız kısımlarında yeşil beyaz bir top yer alacak. Bittiğinde hepimizin sevgi timsahı olan heykelleri burada sergileyeceğiz. Açılışını ise Bursaspor-Galatasaray maçı öncesi yapacağız" dedi.

Timsahın Türkiye'de kendisine en sempatiyle bakılan yerin Bursa olduğunu hatırlatan AK Parti Milletvekili Ali Kul, diğer şehirlerin Timsah heykellerini pek sevmediklerini ifade ederek, heykelin vatandaşların ilgisini çektiğini söyledi. Polyesterden yapılan timsahların birinin 250 kilogram ağırlığında olduğunu belirtildi.

YILDIRIM'DA TİMSAH HEYKELİ GÜN SAYIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 19:40:04
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 19:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?