6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Timsah takipte!

Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Bursaspor evinde Kayserispor'u 2-0 mağlup etti.

Kaybettiği zirve koltuğunu kazanmak için mücadele eden yeşil- beyazlı ekibin gollerini 22. dakikada Turgay Bahadır ve 37. dakikada Ivankov (penaltı) kaydetti.

Bol sarı kartlı geçen maçın sonunda Bursaspor puanını 69'a yükseltip 2. sırada yerini korurken, Kayserispor 8. sırada bulunuyor.
Zirve mücadelesinde Fenerbahçe,Eskişehir'i 2-0 yenerek liderlik koltuğunu Bursaspor'a kaptırmadı.

BURSASPOR'UN KALAN MAÇLARI

Ankaraspor (Hükmen 3-0)
Beşiktaş (E)

2 Mayıs Pazar:
16.00 Denizlispor-Gençlerbirliği (Denizli Atatürk)
16.00 Antalyaspor-Gaziantepspor (Antalya Atatürk)
20.00 Sivasspor-Kasımpaşa (Sivas 4 Eylül)
20.00 Diyarbakırspor-Beşiktaş (Diyarbakır Atatürk-Seyircisiz)


BURSASPOR'UN GOLCÜSÜ IVANKOV

Bursaspor'un Bulgar kalecisi Dimitar Ivankov, Turkcell Süper Lig'de eski takımı Kayserispor'a 37. dakikada penaltıdan attığı golle kariyerindeki gol sayısını 43'e çıkardı.

Yeşil-beyazlı takımın iki sezondur kalesini koruyan, bu sezon hem kalede hem de takımı adına skor üreterek alkışlanan Ivankov, penaltı atışında Türkiye'nin en yetenekli oyuncusu olduğunu bir kez daha gösterdi.

Turgay'ın 37. dakikada Mohamed tarafından düşürüldüğü pozisyonu hakem Abdullah Yılmaz, “penaltı” olarak değerlendirdi. Hakemin penaltı düdüğünün çalmasının ardından her zaman olduğu gibi tribünlerden “Ivankov” tezahüratları yükseldi.

Ligde en az gol yiyen kaleciler arasında yer alan Ivankov, taraftarlarının alkışlarıyla penaltı noktasına doğru koşmaya başladı. iki sezon önce Kayserispor formasını koruyan ve takımının Türkiye Kupası'nı almasında önemli rol oynayan Bulgar file bekçisi, rakip kaleci Souleymanou'yı avlayarak topu filelere gönderdi. Ivankov, bu sezonki 4. golünü atarak yıldız golcü Sercan'ı da yakalamış oldu.

Ivankov, bu golle Bursaspor forması altındaki 8'nci, kariyerindeki 43. golünü kaydetti.

MAÇTAN NOTLAR

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin bir puan gerisinde ikinci sırada yer alan ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Bursaspor'un Kayserispor ile yaptığı maça yeşil-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Bursa Atatürk Stadı'nın kapıları maçtan 2 saat önce taraftarlara açıldı. Saatler önce stat çevresinde toplanan taraftarlar, kapıların açılmasıyla birlikte tribünlerdeki yerini aldı. Bursa Atatürk Stadı, başlama saatinden yarım saat önce tamamen doldu.

Stat hoparlörlerinden çalınan marş ve şarkılara eşlik ederken, her maçta alışıla gelen atkı şovu yapmayı da ihmal etmedi.

Bursasporlu futbolcuların ısınmak için sahaya çıkmasıyla tribünlerdeki coşku da iki kat arttı. Taraftarlar, yeşil-beyazlı takım lehine uzun süre “Şampiyon” tezahüratı yaparken, futbolcuları da tek tek tribünlere çağırarak yumruk şov yaptırdı.

Bursaspor'un “Türk Standartları Enstitüsü'ne Teşekkür Ederiz” pankartıyla çıktığı maçta, tribünlerdeki ilginç pankartlar da dikkati çekti. Kapalı kale arkası tribününde iki gün önce yaşamını yitiren Bursa'nın duayen gazetecilerinden Necati Akkılıç için “Seni hiç unutmayacağız” yazılı pankart asıldığı görüldü.

Tribünlerde ayrıca, “1299 Ertuğrul Gazi, 2010 Ertuğrul Sağlam”, “Ertuğrul nerede biz oradayız”, “Seni annem gibi sevdim”, “Biz inandık siz de inanın”, yazılı pankartlar yer aldı.

Üzerinde bir Bursaspor bayrağı olan motorlu paraşütçünün Atatürk Stadı üzerinde tur atması, taraftarlarca uzun süre alkışlandı.

Karşılaşma öncesi Uludağ Üniversitesi Halk Topluluğu gösteri yaptı.

ATATÜRK STADI'NDA ŞAMPİYONLAR LİGİ MÜZİĞİ

Bursaspor, Kayserispor karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetin sevincini taraftarlarıyla paylaşırken Bursa Atatürk Stadı'nda Şampiyonlar Ligi müziği çalındı.

Bursaspor'un Bursa'daki her maç sonrası adet haline gelen galibiyet kutlaması Kayserispor maçının ardından da tekrarlandı. Yeşil-beyazlı futbolcular, tüm tribünleri gezerek taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı.

Futbolcular formalarını taraftarlara hediye ederken, bu sırada Bursa Atatürk Stadı hoparlörlerinden “Şampiyonlar Ligi” müziği çalınmaya başlandı.

Taraftarlar, Şampiyonlar Ligi müziğiyle daha da coştu.

Daha sonra yeşil-beyazlı futbolcular oyun havası eşliğinde saha ortasında göbek attı.

..
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2010 Pazar 00:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?