1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Timsah'ın gözyaşları

Son haftaların etkili takımı Bursaspor, kendi sahasında konuk ettiği Trabzonspor'u, ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 yenerek rakibini ateşe attı. Trabzonspor bu mağlubiyetle Turkcell Süper Lig'de 6 hafta olan 'galibiyetsizlik serisi'ni 7 haftaya çıkardı.

Karşılaşmanın ilk atağında sağ kanadı etkili kullanan Souza'nın çizgiye inip yaptığı ortada Trabzonspor ceza sahasında adeta tek adam olarak kalan Frasineau'nun golüyle öne geçen Timsahlar, orta saha ve hücum organizasyonunu iyi yapmayı başarıp fırsatlardan da yararlanınca 22. dakikada yakaladıkları hızlı hücumu Trabzonspor ceza sahasında golle sonuçlandıran Burak ile farkı ikiye taşırken oyunu da domine etmeyi başardı.

İlk yarısı 2-0 Bursaspor üstünlüğü ile biten karşılaşmanın ikinci yarısına Marcelinho-Ersen Martin değişikliği ile başlayan Trabzonspor bu değişikliğin meyvesini 47. dakikada Ersen'in pasına ceza sahası dışından nefis bir vuruş yapan Umut'un golüyle aldı.

Golden sonra baskısını arttıran Trabzonspor, doldur-boşalt ile rakip kaleye yüklendiği dakikalarda kendi sdefansında büyük açıklar vermesine rağmen, her iki takımın hücum hatlarının verimsizliği, defansların başarısı ile birleşerek başka gol olmasını önledi ve karşılaşma oyunun 47. dakikasında Umut Bulut'un attığı gol sonrasındaki skorla tescillendi.

BURSASPOR: 2 - TRABZONSPOR: 1

STAT: Bursa Atatürk
HAKEMLER: Vedat Yüksel, Bahattin Duran, Alper Ulusoy, Uğur Söylemez

BURSASPOR: Ömer, Hasan, Egemen, Cumhur, İsmail, Sumulikoski, Frasineau (Dk. 86 Yenal), Volkan, Burak (Dk. 82 İbrahim), Gees de Souza (Dk. 74 Serkan), Sinan
YEDEKLER: Yavuz, Bekir, Serkan Kurtuluş, Yenal, İbrahim, Zafer, Pancu
TEKNİK DİREKTÖR: Engin İpekoğlu

TRABZONSPOR: Jefferson, Ufukhan, Stepanov, Çağdaş, Murat Ocak (Dk. 79 Cem), Gökdeniz, Hüseyin, Hasan (Dk. 17 Ferhat), Musampa, Marcelinho (Dk. 46 Ersen Martin), Umut Bulut
YEDEKLER: Ahmet, Feridun, Ferhat, Musa, Mustafa, Cem, Ersen Martin
TEKNİK DİREKTÖR: Ziya Doğan

GOLLER: Frasineau (Dk. 2), Burak (Dk. 22), Umut Bulut (Dk. 47)
SARI KARTLAR: Frasineau, Sumulikoski, İsmail, Gees de Souza (Bursaspor), Ferhat, Çağdaş (Trabzonspor)

İLK YARIDAN DAKİKALAR 

GOL 2. Dakikada sağ kanattan bindirme yapan Gees de Souza'nın ceza sahasına yaptığı ortaya ceza sahasında vuran Fresineau Bursaspor'u öne geçirdi. 1-0

4. Dakikada Souza yine sağ kanattan çizgiye inerek ceza sahasına ortasını yaptı. Trabzonspor defansının uzaklaştırmak istediği topa, Burak'ın ceza sahası içerinde yaptığı vuruşta top auta gitti.

6. Dakikada Gökdeniz'in sağ kanattan yaptığı ortada, Umut'tan önce Bursaspor defansı araya girerek tehlikeyi önledi.

10. Dakikada Ömer'in kısa düşen degajını Bursaspor ceza sahasında kontrol eden Umut Bulut, sağ çaprazdan topu hareketlenen Gökdeniz'le buluşturmak istedi ancak Bursaspor defansının araya girmesiyle kontrol edilen top kaleci Ömer'de kaldı.

13. Dakikada sağ kanattan gelen topu ceza sahasının köşesinde kontrol eden Umut, ceza sahası yayında uygun durumda bekleyen Gökdeniz'i topla buluşturdu. Gökdeniz'in vuruşunda Bursaspor defansı araya girerek tehlikeyi önledi.

17. Dakikada Sumilikoski'nin Trabzonspor ceza sahasına yaptığı ortaya Sinan'dan önce yetişen Jefferson topu kontrol etmeyi başardı.

GOL 22. Dakikada sağ kanatta topla buluşan Sinan Kaloğlu bekletmeden ceza sahasına ortaladı. Murat Ocak'tan seken topa altıpas içerisinde son dokunan Burak Bursaspor'u iki farklı üstünlüğe taşıdı. 2-0

27. Dakikada Trabzonspor, hücum yönüne göre sağ kanatta, Bursaspor kalesini çaprazdan gören bir noktadan serbest vuruş kazandı. Musampa'nın ceza sahasına yaptığı ortada Bursaspor defansı topu uzaklaştırdı.

31. Dakikada Hasan Yiğit'in hücum presle kazandığı topu aktardığı Cumhur'un, ceza sahası yayı üzerinden yaptığı sert vuruş farklı bir şekilde auta gitti.

35. Dakikada Souza'nın sağ kanattan ön direğe yaptığı sert ortada top kafalardan sekerek ceza alanı dışına çıktı..

41. Dakikada Bursaspor ceza sahasına yapılan ortada Umut'un kafa vuruşu kaleci Ömer'de kaldı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 

GOL 47. Dakikada gelişen Trabzonspor atağında, ikinci yarıda oyuna giren Ersen Martin'in pasıyla ceza sahası yayında buluşan Umut, uzaktan sert bir vuruşla farkı bire indiren golü attı. 2-1

51. Dakikada Trabzonspor yarı sahasından kullanılan serbest vuruş Bursaspor ceza alanına kadar geldi... Ersen'in dokunamadığı topu kaleci Ömer kontrol etti..

58. Dakikada sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında topla Trabzonspor ceza sahasının sol çaprazında buluşan Frasineau'nun vuruşunda top kaleye paralel giderek taça çıktı.

63. Dakikada sol korner direğine yakın bir noktada Burak'ın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta herkesi aşan topa Cumhur'un yaptığı kafa vuruşu auta gitti.

71. Dakikada Trabzonspor defansının uzaklaştıramadığı topa hareketlenen Sinan'ın ceza sahasında yaptığı vuruş kornere gitti. Kornerden gelen topa Cumhur'un yaptığı vuruş az farkla auta gitti.

73. Dakikada Bursaspor'un sol kanattan geliştirdiği atakta Sinan'ın vuruşu rakibe çarparak Souza'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun ortasında bordo mavililer topu güçlükle uzaklaştırdı.

81. Dakikada Bursaspor ceza yayı içerisinde kazanılan serbest vuruşu kullanan Umut'un vuruşunda top barajda kaldı.

85. Dakikada Trabzonspor ceza sahasının sol çaprazında Bursaspor'un kazandığı serbest atış sonrasında ceza sahasına gelen topa yükjselen Cumhur, çok uygun durumda topu auta attı.

90. Dakikada Sinan, zarif bir hareketle Stepanov'un yanından geçti. Topu ayağından açan Sinan'dan önce Jefferson topa yetişerek kontrol altına aldı...

MAÇTAN NOTLAR...

Bursaspor, Turkcell Süper Lig'deki Trabzonpor maçına, yeşil-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.
Yeşil-beyazlı taraftarlar maçın başlamasına 1 saat kala tribünleri doldururken, yaklaşık bin kadar Trabzonspor taraftarı da kendilerine ayrılan açık kale arkası tribündeki yerlerini aldılar.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, bu karşılaşma için geniş güvenlik önlemi aldı. Maç için yaklaşık bin 200 polis görevlendirildi. Taraftarlar, 3 aşamalı aramadan sonra stada alındı. Alkollü olanlar, stat çevresinden uzaklaştırılırken, taraftarların üzerindeki bozuk para ve çakmaklar toplandı.

Bursasporlu taraftarlar yeşil-beyazlı futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak "yumruk şov" yaptırırken, Trabzonsporlu futbolcuları ise ıslıkladı.

Bursasporlu taraftarlar gollerden sonra sık sık 'Trabzon kümeye' tezahüratı yaptı

Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, geçen haftaki Beşiktaş maçında ilk 11'de şans verdiği Serkan Kurtuluş'u bu kez yedek soyundururken, Brezilyalı oyuncu De Souza ilk 11'de sahaya çıktı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise iyileşmesine karşın Ersen Martin'i ilk 11'de sahaya sürmedi. 

LigTv / İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 22:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?