3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

TIR şoförü müşahede altında

DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINA ALINAN TIR ŞOFÖRÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Gemlik ilçesinde domuz gribi şüphesiyle müşahede altına alınan TIR şoförü ile ilgili açıklama yaptı.

Bursa Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Efrail Atıcı, Gemlik Devlet Hastanesi'ne müracaat eden TIR sürücüsünün H1N1 virüsü kapmış olma ihtimali üzerine Bursa'ya sevk edildiğini bildirdi. İlgili hastanın Şevket Yılmaz Hastanesi'nde müşahede altına alındığını kaydeden Atıcı, numunelerin incelenmek üzere İstanbul Üroloji Merkezi'ne gönderildiğini kaydetti. Atıcı, gelecek sonuca göre hastaya gerekli tedavinin uygulanacağını ifade etti.

Bursa genelinde mevsimsel grip vakalarının artmasına rağmen domuz gribi vakasına rastlanmadığını söyleyen Atıcı, "Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu belli risk grupları var. Bakanlık Bursa genelinde bu risk gruplarına giren kişi sayısını istedi. Bursa'da bu risk gruplarına uyan kişi sayısı 1 milyon. Ancak bazı vatandaşlarımız mevsimsel gribe yakalandığı için paniğe kapılıyor ve hastaneye tedaviye geliyor. Buradaki uzman arkadaşlarımız bu kişinin tedavisini yapıyor. Ancak mevsimsel grip enfeksiyonu

ile domuz gribi enfeksiyonu benzer özellikler taşıyor. Şu ana kadar ilimizde domuz gribi ile ilgili herhangi bir pozitif vaka söz konusu değildir. Ancak domuz gribi şüphesi olması durumunda uygun görülen kişinin numuneleri alınıyor ve İstanbul Üroloji Merkezi'ne gönderiliyor. Çevre ilçelerden gelen ve durumundan şüphelenilen ise Bursa'da bulunan çeşitli hastanelerde tedavi altına alınıyor. Gemlik'ten gelen hasta ile ilgili herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 16:52:05
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 18:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?