3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tiyatro festivali başlıyor

BURSA'DA TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve ASSITEJ Türkiye Merkezi işbirliği ile bu yıl 14.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, 19 - 24 Ekim tarihleri arasında kentte renkli buluşmalara ev sahipliği yapacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, köklü tarihi geçmişi, geleceğe bakan modern yüzü, dinamik ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatıyla ülkemizin en nadide şehirlerinden biri olan Bursa’da hayata geçirilen etkinliklerle kentin kültürel yaşamına katkı sağlandığını söyledi. Festivallerle şehrin canlı ve dinamik sosyal hayatının korunmaya çalışıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Yıllardır organize edilen kültürel etkinliklerimiz Bursa’yı, Türkiye ve dünya gündeminde haklı bir yere taşıdı. Bugün Türkiye’de 14 yıldır aralıksız gerçekleştirilen Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali de Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği’nin tanıdığı tek festival olma niteli taşıyor. Gençlerimize ve çocuklarımıza farklı ülkelerin ve şehirlerin tiyatro örnekleriyle tanışma imkanı sunan festivalimize bu yıl 5’i yabancı toplam 11 topluluk katılacak” diye konuştu.

Festivale katılacak yerli topluluklar arasında; Moliere’in hayat hikayesinin anlatıldığı ve yazdığı oyunlara ait en ünlü bazı sahnelerin bu hikayeye serpiştirildiği bir uyarlama sunan Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, çeşitli türlerde kuklaların da kullanıldığı oyunlarıyla Lüleburgaz Uçan Eller Kukla Tiyatrosu, Tiyatro Tempo, İzmir’den Tarla Faresi Tiyatrosu, Tiyatro BeReZe ve ‘Sözsüz Sokak Oyunları’ ile Anatole Sokak Oyuncuları’nın yan topluluğu Curcunabazlar yer alıyor. Yabancı ülkelerden gelecek katılımcılar arasında ise ilk kez festivale katılacak olan Kore, ‘Grimm Kardeşler’e ait ünlü masal Kurbağa Prens’i sahneleyecek. Kazanan ve kaybeden kavramları üzerinde gençleri düşündürecek ve klişeleşmiş bir konuyu dahi sorgulayabileceklerinin farkına varacakları bir oyun ile Danimarka, Avusturya ve Finlandiya ve şarkılarla renklendirerek masallar anlatan Polonya Bursa’da seyirciyle buluşacak. Festivalde ayrıca tiyatro oyunlarının yanı sıra ilköğretim seviyesindeki öğrencilere ve profesyonel tiyatro sanatçılarına yönelik atölye çalışmaları da yapılacak.

Tüm oyunların ücretsiz ve herkese açık olacağı festivalde oyunlar; Çocuk Sanat Evi, Tayyare Kültür Merkezi, Konak Kültür Evi, Uğur Mumcu Sahnesi, Adile Naşit Sahnesi ve Barış Manço Kültür Merkezi ile Kent Müzesi Amfi Tiyatrosu’nda oynanacak. Festival hakkında detaylı bilgiye ‘www.tiyatrofestivali.org’ adresinden ulaşılabilecek.

BURSA'DA TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR
BURSA'DA TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 11:46:04
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 13:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?