6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tiyatrocular Bursa’ya hayran kaldı

TİYATROCULAR BURSA’YA HAYRAN KALDI

Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali için Bursa'ya gelen gelen yerli ve yabancı tiyatrocular, tarihi ve turistik mekanlarını gezdikleri şehre hayran kaldı.

Büyükşehir Belediyesi Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve ASSITEJ Türkiye Merkezi işbirliği ile 15.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’, 5’i yabancı 16 tiyatro topluluğunu sanatseverlerle bir araya getirdi. Tiyatrocular, en güzel oyunlarını kentin farklı noktalarında sahnelerken, aynı zamanda kültür gezisiyle de Bursa’yı daha yakından tanıma fırsatı buldu. İzmir, İstanbul ve Ankara’dan gelen tiyatro toplulukları ile İspanya ve Bulgaristan’dan gelen kukla tiyatrosu sanatçılarının katıldığı geziye, Cumalıkızık köyünden başlandı. Bursa’nın tarihi evlerinin en güzel örneklerinin bulunduğu Cumalıkızık’ta semaverlerde yapılan çaylar içildi, köylü kadınların yaptığı ekmeklerin tadına bakıldı. Cumalıkızık’ın nostaljik sokaklarında gezen sanatçılar, temiz havanın tadını da doyasıya çıkardı. Daha sonra Yeşil Külliyesi’ne gelen tiyatrocular, Yeşil’deki mağazalardan alışveriş yaptı.

Bursa turunda Tophane´yi de gezen sanatçılar, Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret etti. Bursa Kent Müzesi ziyaretiyle şehir turunu noktalayan konuklar, en çok Bursa’nın yeşilliğine hayran kaldıklarını söylediler. Osmangazi ve Orhangazi türbelerinden çok etkilenen yabancı misafirler ise Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan Bursa’yı ülkelerinde tanıtmak için bol bol fotoğraf çekti.

TİYATROCULAR BURSA’YA HAYRAN KALDI
TİYATROCULAR BURSA’YA HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 16:48:00
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 17:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?