4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tiyatroculardan anlamlı kutlama

Bursa’da tiyatro sanatına emek veren sanatçılar, ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçıları ile TOBAV Bursa Kültür - Sanat Sendikası, Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Gönüllü Tiyatro Topluluğu ve Tiyatroom oyuncuları Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Bursa Devlet Tiyatrosu sanatçısı Bora Özkula’nın Nedret Güvenç tarafından kaleme alınan ‘27 Mart Dünya Tiyatro Günü Türkiye bildirisini okuduğu törende, Şehir Tiyatrosu sanatçısı Murat Liman da Augusto Boal’ın yazdığı bildiriyi okudu.

Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’ne yerleşen ve bir süredir Bursa’da sanat çalışmalarını sürdüren ünlü tiyatro oyuncusu Baykal Kent de törende hazır bulundu. Kent, “Alkış, tiyatroda bir hayat biçimidir. Tiyatrocu olmak hem zor hem kolay. Her gün herkes kostüm giyip dışarı çıkıyor. Herkes bir Kavuklu, bir Pişekar... Sanata gönül veren herkesin bu anlamlı gününü kutluyorum. Gelin, ‘Her huzurevine bir tiyatro’ sloganıyla huzurevlerinde yaşayanlarla tiyatroyu buluşturalım” diye konuştu.

Tiyatrocular, tören sırasında ellerinde bulunan ‘Tiyatro sanattır‘, ‘Sanata Evet’ ve ‘Tiyatro ‘İyi’dir’ yazılı dövizlerle de tiyatro sanatının önemine dikkat çektiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 15:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?