2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Tofaş üretimde devler ligine girdi

Tofaş, World Class Manufacturing (WCM-Dünya Çapında Üretim) tarafından dünya çapında üretim tesisi seçildi. Tofaş CEO’su Pandır, üretimde artık Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiklerini belirtti.

Tofaş’tan yapılan yazılı açıklamada, Koç Holding-Fiat Auto ortaklığı ile faaliyet gösteren Tofaş’ın, WCM’nin üretim denetlemelerinden büyük başarıyla geçtiği ve Fiat fabrikaları arasında en yüksek puanı almayı başardığı belirtildi.

Kasım ayı içinde “World Class Manufacturing-Dünya Çapında Üretim” ileri denetlemelerinin gerçekleştiği fabrika incelemeleri sonucunda Tofaş’ın daha önce 42 olan puanını 53’e yükseltme başarısı gösterdiği ifade edilen açıklamada, bu puan ile “bronz” seviyeye çıkarak dünya çapında üretim tesisi seviyesine gelen Tofaş’ın, ayrıca Fiat Auto fabrikaları içinde bugüne kadar alınan en iyi sonuca ulaşmayı başardığı kaydedildi.

Tofaş CEO’su Ali Pandır, denetimlerden böyle bir sonuç ile çıkmanın büyük onur olduğunu ifade ederek, Türk otomotiv sanayisinin lider ve öncü kuruluşu olarak üretimde artık Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiklerini belirtti.

Pandır, fabrikanın teknolojik gelişmelerle son 3 yılda adeta yeniden inşa edildiğini vurgulayarak, “Linea, MiniCargo, 263 projeleriyle Tofaş, son sürat uluslararası bir üretim merkezi oluyor. Gelişmiş Ar-Ge teknolojisiyle Tofaş iki yılda bir, yeni bir model üretebilme performansına sahip hale geldi” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 21:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?