3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

TOKİ Hastane yapacak

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki 38 dekarlık kamu arazisine Devlet Hastanesi yapılması için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile mutabakata vardıklarını açıkladı.

Bakanın arsadaki açıklamasına protesto yapmak için gelen Nilüfer Belediyesi Yerel Gündem 21 üyeleri ise, Çelik'in bölgenin hastane olacağı yönündeki açıklamasıyla pankartlarını toplayıp sessizce dağıldılar.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer ilçesinde önemli bir arsanın sağlık alanı olarak planlandığına dikkat çekerek, "Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki 38 bin metrekarelik bir alan, bölgenin en önemli ihtiyacı olan sağlık konusunda hizmet verecek şekilde planlandı. Bu yerin TOKİ ye devredildiği ve rezidans yapılacağı söylentileri vardı. Bu konu siyasi olarak istismar ediliyordu. Biz kent sağlığı konusunda hassas davranan insanlarız. Bizim hedefimizde sağlıklı bir kentin oluşması var. Halkın yaya mesafede ulaşabileceği alanlarda hastanelerin olmasını istiyoruz. Bu konu gündeme gelince biz de çalışma başlattık. Bakanımızı Bursa'ya davet ettik. Bu konunun içerisinde hükümet ayağı var. Bursa'ya bakanımız teşrif ettiler görüşmeleri yaptılar. Bu alan hastane olarak kalacak. Bu alan TOKİ'ye devredildi. "Konut yapılacak" diye spekülasyonlar çıkartıldı. Bursa'nın değerlerine sahip çıkmak bizim sorumluluğumuzda olan bir konudur. Sağlık hizmeti bu bölgenin ihtiyacı ise, bunun yerine gelmesi gerekiyor. Bakanımız TOKİ Başkanı ile de görüştü. Bu alana hastane inşa edilecek. 5 binlik planlar büyükşehir belediyesinde yapılıyor. Bu alan daha önce burada sağlıkla alakalı ihtiyaç olduğu için bu şekilde planlanmış. Bu alanın tamamı sağlık alanı olarak geçti. Hayırlısı ile bu alanda hastane binasına kazmayı vuralım. Seri olarak projesi çizilecek, hastane inşatı başlayacak"
Devlet Bakanı Faruk Çelik ise, Bursa kamuoyunun hassasiyeti ile Toplu Konut İdaresi'nin Nilüfer'de devraldığı arsaya hastane yapılacağını müjdeledi. Bakan Çelik, "Son derece önemli bir gayrimenkulun üzerindeyiz. Bursa için Nilüfer için bu arsa önem arzediyor. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ak Parti Nilüfer İlçe Başkanımız ve İl başkanımızla aramızda, Bursa kamuoyunda tartışılan bu konu ile alakalı yoğun bir telefon trafiğimiz oldu. "Bursa'ya gelince görüşürüz" diye konuştuk. Bu alanda TOKİ tarafından devlet hastanesi inşa edilecek. Kafa karıştırmamak için bu konuyu net olarak söylüyorum. Bu alan kamu hastanesi olarak Nilüfer halkına hizmet verecek. Hayırseverlerden de değerlendirmeler yapılıyor. Talep olursa, onlarda devreye girebilir. Onlar adına da TOKİ hastane inşaatı yapabilir. TOKİ tarafından, arsanın amacı dışında kullanılmayacağını açıkça ifade ediyorum" dedi.
Bakan Çelik, hassasiyet gösteren Bursa medyasına, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı'na da teşekkür ederek, "Böyle önemli bir arazi sağlık alanında hizmet verecektir. Konu toplu konut idaresi olunca, burada ilk akla gelen buraya apartmanların yapılabileceği hususudur. Hepimiz Bursa'da yaşıyoruz. Böyle yanlış anlaşılma olabilir. Bu alana sağlık alanı yazıldığına göre, planlara böyle yazıldığına göre, büyükşehir belediyesi ve halk da böyle istediğine göre bu yer sağlık alanı olarak değerlendirilecektir. Proje hazırlanacak. Bu alan devlet hastanesi olarak Bursalıların hizmetine sunulacaktır. Bu kadar alanın ne kadarına hastane oturur, projede göreceğiz" diye konuştu.
Bu arada Bakan Çelik'in Fethiye Mahallesi sınırlarında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na cepheli büyük alanda açıklama yapacağı öğrenen Nilüfer Belediyesi Yerel Gündem 21 üyeleri de, arsanın sağlık alanı olmasını talep eden pankartlarla gösteri yapmaya geldiler. Ancak Bakan Faruk Çelik ve Başkan Recep Altepe hastane yapılacağını açıklayınca, eylemciler, "Bu durum Nilüfer kamuoyunun başarısıdır" diyerek sessizce araçlarına binip dağıldılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 18:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?