3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Toki ile %30'a anlaşmalar imzalandı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin Türkiye'deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Doğanbey yeniden imar çalışmasında, 20 günde yer sahiplerinin yüzde 30 ile sözleşme imzalandı. 

Osmangazi Belediyesi'nin öncülüğünde Bursa'nın en eski mahalleleri Doğanbey, Kırcaali, Tayakadın ve Kiremitçi mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Projenin başladığı 13 Şubat'tan bu tarafa toplam 394 hisse sahibiyle sözleşme imzalandı. 400 hissedar da sözleşme imzalamak üzere sıra numarası aldı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bazı vatandaşlarımız dar gelirli olduklarını beyanla, proje süresince kira yardımı talebinde bulundu. Biz de bölgede oturan ve yardıma muhtaç olan vatandaşlarımıza sosyal yardım yapacağız. 

Bölgede mülkü olan vatandaşlar, projenin bir an önce hayata geçmesi için irtibat bürosunun önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Bürodaki görevlilerle görüşmek ve anlaşma senedini imzalamak üzere numara alan vatandaşlar, bölgenin çağdaş şehircilik ilkeleri doğrultusunda imarını bekliyor. TOKİ bölgede üç tip konut yapılacak. 75, 122 ve 150 metrekare büyüklüğünde A Grubu en kaliteli binalar inşa edilecek. Yaklaşık 280 dekarlık bir alan üzerinde gerçekleştirilecek dönüşüm projesi, sadece bölgede mülkü olan vatandaşları kapsıyor. Proje doğrultusunda arsa metrekaresine göre ikiye üç oranında bitmiş lüks daire verilecek. 5 metrekare ve üzeri hissesi olan tüm vatandaşlara konut sahibi olma imkânı tanıyan proje, arsa spekülatörlerinin muhtemel arsa toplama girişimlerine karşı da tedbirler getiriyor. Buna göre, 28 Ekim 2006 dan sonraki hisse bölünmeleri kabul edilmiyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 18:00:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?