1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

TOKİ Karaköy için çalışmalarına hız verdi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde Nisan ayında çıkan yangında 102 evi kül olan Karaköy'de, afet kapsamında evlerin yeniden inşası için çalışma yürüten Toplu Konut İdaresi, yaz mevsiminde inşaatların yapılması için prosedürü hızlandırdı. 7 Temmuz'daki ihalede müteahhitlerin metrekare birim fiyatlarını yüksek vermesi sebebiyle, Karaköy konutları acil işler kapsamına alınarak açık pazarlık sistemine geçildi. 

Yeterliliği olan 5 firmayla 17 Temmuz Pazartesi günü görüşme yapılacak. Uygun fiyat bulunamazsa, evini yapmak isteyenlere direk para yardımıyla çalışmalar başlatılacak. 

CHP Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık'ın verdiği bilgiye göre, 7 Temmuz tarihinde yapılan ihaleye katılan firmaların zarflarının incelenmesi neticesinde, yeterlilik taşıyan 5 firma çıktığı, bunların da metrekare birim fiyatı olarak en düşük 524 YTL teklif verdiği öğrenildi. TOKİ'nin Ankara'da en lüks binaları metrekaresi 300 YTL'den yaptırması sebebiyle fiyatları yüksek bulduğunu hatırlatan Küçükaşık, ihalenin iptal edildiğini söyledi. 

İkinci ihalenin en hızlı şartlarda 10 gün sonra yapılabildiğine dikkat çeken Küçükaşık, "Bölge milletvekili olarak bizim devreye girmeye girmemiz neticesinde TOKİ Başkanlığı, 21. madde gereği Karaköy'ü acil işler kapsamına alarak ihalenin açık pazarlık usulüyle sürdürülmesine karar verdi. Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz'ın verdiği bilgiye göre, 17 Temmuz 2006 Pazartesi sabahı firmalar davet edilerek, inşaat fiyatları makul bir seviyeye çekildiği takdirde iş müteahhide verilecek. 

Fiyatlar makul bir seviyeye çekilemezse, TOKİ ve Afet İşler Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak toplantıyla yeni bir formül bulunacak. Bu da Evini Yapana Yardım (EYY) uygulamasıdır. Köylülere böylece konut bedelleri inşaatlarına başlamaları için ödenecek. Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarında mağdurlar evlerin yapımı gerçekleştirilecek" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2006 Cumartesi 15:57:06
Güncelleme :15 Temmuz 2006 Cumartesi 16:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?