3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

TOKİ konutları sahiplerini buldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Hamitler'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile yapacağı konutlardan düşük gelirli vatandaşlar için ayrılan sosyal konutlar sahiplerini buldu. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, kentteki konut açığını kapatmak ve sosyal konut projelerine katkıda bulunmak için TOKİ ile ortaklaşa planladığı Hamitler Toplu Konut Projesi'nin sosyal konut olarak ayrılan bölümü bugün Atatürk Spor Salonu'nda noter huzurunda yapılan çekiliş ile sahiplerine ulaştı. 11 bin 107 kişi arasında yapılan çekilişle 757 asil, 152 yedek talihli belirlenirken, 30 gazi ile 5 şehit ailesinin ise konutları ise kurasız belirlendi. 

Heyecanın hat safhada olduğu çekilişte ilk numaraları Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin eşi Neriman Şahin ile birlikte belirledi. Öncelikle 5 şehit ailesinin konutlarını belirleyen şahin ve eşi, ardından 304 asil konut sahibi arasından ilk ikisini belirledi. Talihlilerden ilki Sevgi Karaca, 10 yıldır kirada oturduklarını, bu konutların kendileri için büyük şans olduğunu söyledi. Toplu konutların dar gelirli aileler in ev sahibi olması için çok önemli bir hizmet olduğunu ifade eden Karaca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise 3 yıldır olduğu gibi bugün de söz verilen hizmetlerden birini yerine getirdiklerinin altını çizdi. Türkiye'de artık asgari ücretle çalışan vatandaşların dahi ev sahibi olmasının hayal olmadığını ifade eden Başkan Şahin, "Üstelik Başbakanımızın verdiği talimat ile artık ödemeler eve yerleştikten sonra başlıyor. Yani kira ödeyeceğinize kendi evinizin taksitini ödüyorsunuz. Çocuklarınızın evinin önünde oyun oynadığı, okuluna gittiği, planlı, güvenilir ve kaliteli konut sahibi oluyorsunuz" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL BİN 500 KONUT SÖZÜ 

Kuradan ev çıkmayanların üzülmemesini isteyen Başkan Şahin, önümüzdeki yıl Hamitler'de bin 500 konutluk ikinci etaba başlanacağının müjdesini verdi. Şahin, şunları söyledi: "Bizler yüzünü güldürmek için göreve talip olduk. Nasıl Bursa'nın sorunlarını çözmek için söz verdiklerimizi bir bir yerine getiriyorsak. Bundan sonra da aynı hedef ve doğrultuda çalışmalarımıza devam edeceğiz." Kuradan çıkacak numaraya heyecanla bekleyen vatandaşlar ise Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ ile birlikte hayata geçirdiği hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yeni konut projelerinin bir an önce gerçekleştirilmesini isteyen vatandaşlar, tüm dar gelirlilere ev sahibi olma fırsatı verdiği için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. 

Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ işbirliğinde gerçekleştireceği toplu konut alanı ile Hamitler yeni bir kimliğe kavuşacak. Çarpık yapılaşma sonucu oluşmuş ancak bugün kentin en geniş yaşam alanlarından biri haline gelen Hamitler, toplu konutlarla birlikte yapılacak spor tesisleri, güvenlik binası, ilköğretim okulu, lise, cami, alışveriş merkezi gibi sosyal donatı alanlarıyla adeta yeniden doğacak. Hamitler'de, 4, 6, 8, 12 ve 15 katlı olmak üzere 5 farklı şekilde projelendirilen konutlarda 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleri yer alıyor. 82 metrekare ile 193 metrekare arasında farklı büyüklüklerde yapılacak olan konutların fiyatları 67 bin YTL ile 180 bin YTL arasında değişiyor.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 14:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?