2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

TOKİ konutlarına doğalgaz müjdesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Hasanağa Beldesi'nde yaptırılan bin 500 konuta doğalgazın kasım ayında bağlanacağı bildirildi. Ak Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik ve Bursagaz'ın girişimleri sonucu, Toki konutları Bursagaz'ın lisans alanı kapsamına alındı.
 
Bursagaz'ın uzun süredir Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) nezdinde sürdürdüğü girişimler olumlu sonuç verdi. EPDK, gerekli düzenlemeleri yaparak Hasanağa bölgesini Bursagaz lisans alanı kapsamına dahil etti. Bölgenin doğalgaza kavuşmasının önünde engel kalmadı. 

Bursagaz Genel Müdürü Ertuğrul Altın, bölgeye doğalgaz ulaştırmak üzere gerekli tüm hazırlıkları tamamladıklarını, önümüzdeki günlerde boru hattı için ilk kazmayı vurmayı ve Kasım ayı sonuna kadar çalışmalarını tamamlayarak bölgeye doğalgaz vermeyi hedeflediklerini söyledi. Altın, abonelik işlemlerini başlattıklarını ifade ederek, "TOKİ Konutlarında ev sahibi olan yaklaşık bin 500 ailenin bu kışı yeni evlerinde ve doğalgaz konforuyla geçirmeleri için gerekli tüm hazırlıkları çok önceden başlattık. Hasanağa bölgesine doğalgaz ulaştırmak için EPDK'nın kararını bekliyorduk. Hatta, malzeme tedariki bazen bir kaç aya kadar uzayabildiği için, ilerideki olası bir gecikmeyi dikkate alarak, daha karar çıkmadan altyapı için gerekli malzemeleri almaya başladık. 

750 bin dolarlık altyapı malzemesini önceden satın aldık. EPDK'nın düzenlemeyi Bursagaz'a bildirmesi ile artık çalışmalara fiilen başlıyoruz. Önümüzdeki günlerde ilk kazmayı vuracak ve en geç Kasım ayı sonuna kadar bölgeye doğalgaz vermeye başlayacağız. TOKİ konutlarında ev sahibi olan hemşerilerimizin gönlü rahat olsun; bu yıl doğalgaz konforunu ve temizliğini yaşatma sözü veriyoruz. Onları, hemen aboneliklerini yapmaya davet ediyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 12:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?