3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

TOKİ'lere merkezi sistem doğalgaz

Orhangazi ilçesinde yapımı tamamlanmak üzere olan Toki'nin 3. etap konutlarının doğalgaz merkezi sistem olacağı belirtildi.

TOKİ 3. etap alt gelir grubu konut hak sahiplerini yeni bir sürpriz daha bekliyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Orhangazi'de yapımı tamamlanacak olan ve bu ay sonunda hak sahiplerine dağıtılacak alt gelir grubu konutların doğalgaz kullanımının merkezi sistem olacağı belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun bu yılın başında çıkardığı 'kat performansı yönetmeliği'ne göre bin metrekarenin üzerindeki apartmanlarda doğalgaz kullanımının merkezi sistem olma zorunluluğundan dolayı ilçedeki 3'ncü etap konutlarda da doğalgaz kullanımının merkezi sistem olacağı kaydedildi. Yetkililer merkezi sistemden bireysel doğalgaz kullanım sistemine geçilemeyeceğini de belirterek, ancak ısınma dışında sıcak su ve mutfak kullanımında her kullanıcıya ait yine bir doğalgaz sayacı bulunacağı açıkladı.

Öte yandan bu ay sonunda konutlarına kavuşmayı bekleyen hak sahiplerini ise bir çok bürokratik işlem bekliyor. Hak sahiplerinin tüm bloklarda doğalgaz kullanımı konusunun yanı sıra diğer tüm işlemlerin yürütülmesi için bir yönetim belirleneceği ve kurulacak olan bu yönetimin de TOKİ tarafından tespit edildikten sonra tüm işlemlerin takipçisi olacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 15:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?