4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

TÖMER'den Türkçe panali

TÖMER Bursa Şubesi, Türkçe ile ilgili panel düzenleyecek. Panele konuşmacı olarak TÖMER Bursa Şubesi Türkçe okutmanlarından Halil Çağlar ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey katılacak.

TÖMER Bursa Şubesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mesut Ege Demirtaş, yaptğı açıklamada, "Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi TÖMER'in kuruluş amacı, yurtiçinde Türkçeyi yabancı dil olarak, yurtdışında ise Türklere Türkçeyi anadili olarak öğretmek, Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanıtmaktır. TÖMER'in, Türkçe'nin anadili olarak öğretimi konusunda izlenceler hazırlayıp yöntemler geliştirmek, yurtiçindeki ve yurtdışındaki çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliğine dayalı bilimsel çalışmalar yapmak da amaçları arasındadır.

Ankara Üniversitesi TÖMER'in bir öncülük görevini daha başarıyla yerine getirerek, Türkçe öğretmek amacıyla kurulmuş, 25.yılını kutlayan bir kurum olarak, önemi her geçen gün artan 'Türkçe' ile ilgili tüm katılımcıları bilgilendirmek ve vizyon katmak üzere bir panel düzenlemiş bulunmaktayız. TÖMER Bursa Şubesi Türkçe Okutmanlarından Halil Çağlar ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i de bilgi birikimini ve tecrübelerini paylaşmak, yapılanları anlatmak üzere düzenlediğimiz panele davet ettik. Hangi mesleği yaparsak yapalım başarının temelinde 'Türkçe'nin bulunduğunu unutmamak gerekli. Sahip çıkmak gerekli. Herkesi yabancı dil olarak 'Türkçe' konulu panelimiz bekliyoruz" dedi.
Panelin 10 Nisan Cuma günü Ataevler'de bulunan Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde saat 11'de düzenleneceği ifade edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 10:43:32
Güncelleme :9 Nisan 2009 Perşembe 11:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?