3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tomurcuk şenliğinde çiftetelli

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin geleneksel olarak düzenlediği "Tomurcuk Öğrenci Şenliği" sona erdi. Şenlikte eski Dekan Prof Dr Vahap Katkat ile yeni Dekan Prof Dr Bahattin Çetin karşılıklı çiftetelli oynadılar.

4-7 Mayıs 2009 tarihleri arasında Ziraat Fakültesi'nde gerçekleşen Tomurcuk Öğrenci Şenliği'nde öğrenciler ve öğretim üyeleri hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Milli Produktivite Merkezi uzmanları tarafından verilen "Verimlilik Yönetimi ve Enerji Verimliliği ve Tasarrufu konulu seminerler ile TEMA Vakfı Danışma Kurulu üyesi ve Ziraat Fakültesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Vahap Katkat tarafından sunulan "Toprak Erozyonu Çevreye Verdiği Zararlar ve Alınacak Önlemler" konulu konferansın yanı sıra kamu ve özel sektör kuruluşlarında üst düzey yöneticisi olan mezunlarla da buluşan öğrenciler, bahçeye fidan ve çiçek dikerek uygulama da yaptılar.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin Çetin'in yaptığı "Kariyer Günleri" toplantısında Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, OBASAN Gıda A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tuzak, TEMPE Kimyasal Yem Katkıları A.Ş. Danışmanı Zekeriya Yıldırım, MASTERPLANT Fide Üretim ve Pazarlama A. Ş. Genel Müdürü Hasan İştar ve BEYAB Gıda Müh. Ürünleri sahibi ve Genel Müdürü Beytullah Kınabaş tarafından öğrencilere meslekte gelişmeler, iş olanakları hakkında bilgi verildi.
Aynı zamanda Ziraat Fakültesi'nin kuruluş yıldönümü olan şenliklerin son günü 7 Mayıs'ta ise Tomurcuk Öğrenci Şenliği bahçede yapılan eğlenceyle doruk noktaya ulaştı. Müzik ve halkoyunları gösterilerinin yer aldığı kutlamada öğrenciler ve öğretim üyeleri gönüllerince eğlenerek stres attılar. Eski Dekan Prof. Dr. Vahap Katkat ile yeni dekan Prof. Dr. Bahattin Çetin de tomurcuk şenliğinin coşkusuna kapılarak çiftetelli oynadılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?