2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Topçu Keskin'i düelloya davet etti

TOPÇU KESKİN'İ DÜELLO'YA DAVET ETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'i televizyon programında tartışmaya davet etti.

İl Başkanı Tevfik Topçu, Yıldırım Belediyesi ile ilgili iddialarını "Varan-2" adı altında düzenlediği basın toplantısında açıkladı. MHP'nin ciddi bir kurum olduğunu kaydeden Topçu, Yıldırım Belediyesi ile ilgili usulsüzlükleri bir bir açıklayacaklarını söyledi. Keskin'e istifa çağrısında bulunan Topçu, "Keskin hakkında yapılan usulsüzlüklere ait 3 dosyayı belgeleri ile birlikte açtık. Bursa halkının karşısına çıktık. Keskin'in 'Gelip bir kahvemi içselerdi, ben kendilerine gerekli açıklamayı yapar, ikna ederdim' sözlerini aymazlık olarak kabul ediyorum. Yolsuzluk dosyalarını açmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

4 Temmuz 2011 tarihinde Yıldırım Belediyesi tarafından aşıklar ve şairler şöleni düzenlendiğini hatırlatan Başkan Topçu, "Şölende 22 komisyon üyesi ve jüri, 14 onur konuğu, 49 şair ve aşık olmak üzere toplam 85 kişi ücret almış. İlgili şahıslara belediye tarafından 94 bin 700 TL ödeme yapılmıştır. Burada her şey kanunlara uygun olmasına rağmen, başta Özgen Keskin olmak üzere üst seviyede çalışanlar gayri ahlaki bir şekilde haksız gelir elde etmişlerdir. Yıldırım Belediyesi'nde 2010 yılında doğrudan temin yoluyla 5 milyon TL civarında alım yapıldı. Toplam 31 firmadan 2 milyon 262 bin 829 TL'lik kısmı kanuna aykırı olarak alınmıştır. Kamu ihale kanunun 22. maddesine göre aynı yıl aynı iş ve mal alımında bir defa ihaleye çıkıldı. 35 bin 37 TL'yi geçmesi halinde açık ihale yapıldı. 12 Nisan 2011 tarihinde 37 bin 539 TL tutarında elektrik malzemesi alımı için ihaleye yapıldı. Açık ihale yapılması gerekirken, yasanın arkasından dolanarak, bir firmaya, ikiye bölünerek, aynı gün aynı saatte aynı cins mal 28 bin 662 TL ve 18 bin 877 TL olarak iki ayrı fatura karşılığı ödeme yapılmıştır. Bu işlem kanunlara aykırıdır ve kesinlikle suçtur. Keskin, 17 Aralık 2008 tarihli bir inşaat firmasına ait 1 milyon 581 bin 689 TL tutarındaki faturayı ödemiyor. Yıldırım Belediyesi'ni icralık duruma düşürüyor. İlgili şirket belediyeyi icraya veriyor. Bursa 1. İcra Dairesi ve Yıldırım Belediyesi arasında taksitle ödeme sözleşmesi imzalanıyor. Borca karşılık harç ve vergiler gibi masrafların belediye tarafından ödenmesine karar verilmiştir. Burada belediye 67 bin 769 TL zarara uğratılmıştır"

Topçu, Keskin'i basın ve kamuoyu önünde iddia dosyalarını televizyon programında tartışmaya davet ederek, "Kahvemizi televizyon karşısında içelim. Her şey açı bir şekilde ortaya çıksın. Keskin'e hodri meydan diyorum" şeklinde konuştu.

TOPÇU KESKİN'İ DÜELLO'YA DAVET ETTİ
TOPÇU KESKİN'İ DÜELLO'YA DAVET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 13:17:01
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 13:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?