3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Tophane Saat Kulesi ışık saçıyor

TARİHİ ZİYNETLER GECELERİ DE BURSA'YI AYDINLATACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi, gündüzleri birer cevher gibi kenti süsleyen tarihi yapıları aydınlatılarak, geceleri de Bursa'ya ayrı bir güzellik katacak çalışmalarına Tophane Saat Kulesi ile başladı.

Bursa'nın tarihi mirasını restorasyonlarla gün yüzüne çıkartan Büyükşehir Belediyesi, kentin simgeleri arasında yer alan yapıları aydınlatarak geceleri de aynı görkemle seyredilebilmesini sağlayacak yeni bir çalışma başlattı. Bu çalışmalar kapsamında Tophane Parkı içinde bulunan ve II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 30. yıldönümü olan 31 Ağustos 1906 tarihinde Vali Reşit Mümtaz tarafından törenle hizmete açılan 6 katlı saat kulesi aydınlatıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Avrupa'daki tarihi yapıların aydınlatılmasının asırlık bir geçmişi olduğunu belirterek, "Avrupa'daki tarihi yerleri gezdiğinizde gündüz ne görüyorsanız geceleri de aynılarını aydınlatılmış olarak görürsünüz. Osmangazi Belediyesi'nde restore ettiğimiz tarihi yapıları aydınlatmıştık. Büyükşehir Belediyesi'nde de hem restore ettiğimiz, hem de Bursa'nın sembolü haline gelen tarihi yapıları aydınlatacağız. Kentin ziyneti olan tarihi yapılarımızı hemşehrilerimiz, yerli ve yabancı konuklarımız geceleri de aynı güzellikte seyredebilecekler" dedi.

İçerisinde 89 basamaklı ahşap merdiven bulunan saat kulesinin aydınlatılması Tophane'ye ayrı bir güzellik katıntı belirten vatandaşlar uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

TARİHİ ZİYNETLER GECELERİ DE BURSA'YI AYDINLATACAK
TARİHİ ZİYNETLER GECELERİ DE BURSA'YI AYDINLATACAK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 11:30:01
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 12:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin kızıl IP: 85.101.148.xxx Tarih : 3.12.2009 14:00:29

TEK KELİMEYLE MÜTHİŞ