4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Toplu iş sözleşmesi sevinci

Nilüfer Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında 172 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, Bursa Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve Tüm-Bel Sen üyesi memurların katıldığı tören coşku dolu görüntülere sahne oldu. Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilki 2005 yılı aralık ayında olmak üzere Tüm-Bel Sen ile dördüncü kez imza masasına oturduklarını belirterek, "Bu yıl ekonomik krize rağmen çalışanlarımızın sosyal ve mali haklarını aynı şekilde koruduk. Nilüfer Belediyesi olarak çalışanlarımızın emeklerinin karşılığını vermeye çalışıyoruz. Yaşam standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Bugün Nilüfer Belediyesi lider ve öncü bir kurum olduysa bu çalışma arkadaşlarımızın başarısıyla olmuştur. Sizleri gönülden alkışlıyor ve sizlere bugüne kadar göstermiş olduğunuz özveri için teşekkür ediyorum" dedi.

Tüm Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ise, kamu çalışanlarının toplu sözleşme yapamadığı bir dönemde Türkiye'de birkaç cesur yürekli belediye başkanın toplu sözleşme imzaladığını belirterek, "İşte o cesur, demokrasiye, emeğe ve insan haklarına duydukları inançla bizlerle toplu iş sözleşmesi imzalayan başkanlarımızdan biri de Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey'dir. Nilüfer'le bu dördüncü toplu iş sözleşmemiz. Başkanımızın bize yaklaşımı ve inancı için bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum. Yerel seçimler öncesi biz emekten yana olan belediye başkanlarının destekçisiyiz" diye konuştu.
Tören sonunda konuşan Bursa Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen de, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiren Bozbey'i gönülden kutladığını belirterek, "Çalışanlarını koruyan ve kollayan bir yönetim anlayışı sergileyen Sayın Bozbey'e bende teşekkür ederim. Kamu çalışanlarının sendikal haklara kavuşması demokrasinin gerekleri arasındadır. Sendikalar Yasası Meclis'e getirildiğinde Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu yasaya destek vereceğiz. Kamu emekçilerinin sendikal haklarının korunması için hükümler konulmasını sağlayacağız" diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi ile Tüm-Bel Sen arasında 172 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesi Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ve Bursa Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen tarafından imzalandı. 1 Ocak 2009 -31 Aralık 2009 tarihlerini kapsayan sözleşme ile daha önce yapılan sözleşme koşulları aynı şekilde korundu. Buna göre, sendika üyesi kamu görevlilerine her ayın 15. günü brüt maaşlarına ek olarak 255 TL iyileştirme ücreti ödenecek. Ramazan Bayramı'nda brüt 130 TL, Kurban Bayramı'nda da brüt 194 TL bayram yardımı ile haziran ayında brüt 130 TL tatil yardımı ve evlenmeleri halinde brüt 543 TL evlenme yardımı ödenecek. Ayrıca çalışanın kendisinin ölümü halinde yasal mirasçılarına net 540 TL eş ve çocuklarının ölümü halinde, net 324 TL, anne ve babasının ölümü halinde ise net 216 TL ölüm yardımı ödenecek.

Çalışanlara ayrıca ekim ayında öğrenim belgelerinin getirilmesi halinde; ilköğretimde okuyan her çocuk için brüt 75 TL, lise ve dengi okullarda okuyan her çocuk için brüt 103 TL, yüksek öğrenim gören her çocuk için brüt 130 TL öğrenim yardımı yapılacak. Sözleşme ile Nilüfer Belediyesi'ndeki en düşük memur maaşı sosyal yardımlar dahil net bin 776 TL, en yüksek memur maaşı net 2 bin 668 TL olarak belirlenirken, toplu sözleşme gereği sendika tarafından düzenlenen eğitim çalışmalarına katılımı sağlamak için, bu eğitimlere katılmayan çalışanların iyileştirme zamlarından yüzde 25 oranında kesinti yapılması da karara bağlandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 11:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?