4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Toplu konuta rekor başvuru

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki konut açığını kapatmak amacıyla TOKİ ile ortaklaşa hayata geçirdiği Hamitler'deki toplu konut projesinin ikinci etabına iki haftada 7 bin 400 kişi başvurdu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ikinci etap çalışmalarına hız verilen toplu konutlar, düşük gelirli vatandaşlara kira öder gibi uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi yapmayı hedefliyor. Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi karşısında bulunan eski bıçakçılar çarşısındaki başvuru noktasına, başvuruların başladığı 11 Mayıs Pazartesi gününden bu yana konut sahibi olmak isteyen 7 bin 400 vatandaş formlarını teslim etti.

Hamitler Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında F tipi 2 oda 1 salon nitelikli brüt 84,39 m2 büyüklüğe sahip 992 konut, 335 liradan başlayan taksitlerle satışa sunuluyor. Zorunlu yüzde 12 peşinatın dışında hak sahipleri verecekleri peşinatlar oranında en fazla 180 ay taksitle konutlarına sahip olabilecekler. Kuraları noter ve Büyükşehir Belediyesi ile idari yetkililerin denetiminde 18 Haziran Perşembe günü çekilecek olan toplu konutların başvuru süresi ise 29 Mayıs Cuma günü sona erecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?