4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Toplu sözleşmede mutlu son

Orhaneli Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla noktalandı.

54 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından işçiler ve Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu davul zurna eşliğinde oynadı. Başkan Tatlıoğlu, "Biz işçi arkadaşlarımızla baba-oğul gibiyiz. Her baba oğluna daha fazla harçlık vermek ister. Yönetime geldiğimizden beri sizlerin her yıl sosyal haklarınızı verdik. Orhaneli'ye yapılan her hizmette sizin alın teriniz, sizin emeğiniz var. Sizlerle beraber yaptığımız beş yıllık yatırım ve hizmetler, bundan önce yapılan 65 yıllık hizmetlere eşdeğer. Sizlerden ricam, etnik kimliği, siyasi görüşü, mezhebi ne olursa olsun , halkımız arasında hizmet ayrımı yapmayın" dedi.

Hizmet İş Bursa Şubesi Sekreteri Arif Kelebek, "Orhaneli Belediyesi ile ilk kez bir sözleşme yapıyoruz. Başkanımızı kutluyorum. Marmara bölgesinde rekor zammı Orhaneli Belediyesi işçisine verdi. İşçi arkadaşlarımız yüzde 48-52 arasında değişen oranlarda zam aldı. En düşük işçi maaşı 980-TL, en yüksek 1,225-TL oldu. Bu rakamlardan sonra benim söyleyeceğim tek şey, işçi dostu Tatlıoğlu'nun yüzünü kara çıkarmadan fedakarca çalışmanız" dedi.

Tarafların sözleşmeleri imzalamasının ardından, işçiler Başkan Tatlıoğlu'na bir sürpriz yaparak, getirdikleri davul- zurna ile belediye bahçesinde oynayarak, sözleşmeyi kutladı

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 18:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?