6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tost yerken midesine tel kaçtı

TOST YERKEN MİDESİNE KAÇAN ÇELİK TEL AMELİYATLA ÇIKARILDI

Bursa'da, 19 yaşındaki genç kızın tost yerken boğazına kaçan çelik tel ameliyatla çıkarıldı.

Geçen pazartesi günü İznik seyahati sırasında yediği tosttan sonra rahatsızlanan F.E., çeşitli hastaneleri dolaştıktan sonra Doruk Çekirge Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkikler neticesinde doktorların da şaşkınlık içerisinde kaldığı olayda, hastanın midesinde 3 santimetre uzunluğunda çelik tel olduğu anlaşıldı.

Op.Dr. Nejat Gülgör'ün gerçekleştirdiği ameliyatla F.E.'nin midesindeki çelik tel çıkarıldı. Dr. Gülgör, "Hastamız tost yerken boğazına tel gibi bir şeyin battığını ve acıtarak yemek borusuna doğru geçtiğini belirtti. Sonra midesinde ağrı şikayeti başlamış ve Gemlik Devlet Hastanesi'ne başvurmuş. Hastanede bulunan Genel Cerrahi Uzmanı doktor arkadaşımız tarafından hastanın muayenesi yapılmış ve yaptırdığı röntgen ve ultrasonografide yabancı madde varlığına işaret eden bulgular saptaması üzerine tarafımıza endoskopi yapılmak üzere yönlendirilmiştir" dedi.

Hastaya yapılan ilk değerlendirmeler neticesinde mide bölgesinde ağrı ve muayene sırasında da bölgede hassasiyet saptadıklarını açıklayan Gülgör, şöyle konuştu: "Sonrasında yaptığımız endoskopik incelemede mide çıkış kısmına yakın bir bölümde saplanmış 3 santimetre boyutta tele rastladık. Endoskopik olarak çıkarttık. Şu an hastamızın bir problemi bulunmuyor. Her ihtimale karşılık kendisini müşahade altına aldık. Eğer tel mideyi delip geçse veya bağırsaklara ulaşıp delip geçse hayati tehlike oluşturabilirdi."

TOST YERKEN MİDESİNE KAÇAN ÇELİK TEL AMELİYATLA ÇIKARILDI
TOST YERKEN MİDESİNE KAÇAN ÇELİK TEL AMELİYATLA ÇIKARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2010 Pazar 13:47:01
Güncelleme :8 Ağustos 2010 Pazar 14:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?