4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tower Plaza yeni stadla açılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni stadyum projesi ile birlikte, hemen karşı tarafında 10 yıldır atıl duran Tower Plaza'nın da hizmete açılmasını planlıyor.

Tower Plaza'nın, ara terasında proje dışı yapılan bir çelik konstrüksiyon çatı yüzünden 10 yıldır yapı kullanım izni alamaması, yeni stat projesi ile birlikte belediye yetkililerini harekete geçirdi.

Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nin de açılması ile Bursa'daki konaklama tesisi ihtiyacının daha da artacağını düşünen belediye yönetimi stadyum karşısında 10 yıldır atıl duran alış veriş merkezi ve otelin hizmete alınmasını istiyor. İmar planında mahkeme kararıyla turizm bölgesi olduğu tescillenen stadyum caddesinde, 8. kattan sonrası otel olarak planlanan 20 katlı yapının, basit tadilatla ruhsata uygun hale getirilip turizme kazandırılmaı birkaç ayda mümkün olabilecek.

Belediye yetkilileri, Tower Plaza yetkilileri ile görüşerek, projeye aykırı olan çelik kontrüksiyon çatının kaldırılarak yapının inşaat ruhsatına uygun hale getirilmesini talep etti. Mal sahibi Ömer Göktuğ, cumartesi gününden itibaren çelik çatının sökümüne başlanacağını duyurdu.

Osmangazi Belediyesi İmar Müdürlüğü de, kamuoyunu 2 kat fazla olduğu söylentileri ile meşgul eden binanın projesine uygunluğunu son bir defa daha kontrol edecek. Basit eksikliklerin giderilmesi ile Flash Tv'nin sahibi Göktuğ Grubu'na ait Tower Plaza'ya çalışma ruhsatı tanzim edilecek.
Bursa'da 300 kişinin 5 yıldızlı otel konforunda konaklayabileceği, alış veriş ve eğlence merkezleri ile bölgeye farklı bir renk getirecek Tower Plaza, Merinos Kongre Merkezi'ne yakınlığı ile de önemli bir ihtiyaca cevap verecek.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin, binaya yapı kullanım izni verilmemesinin sebebi olduğunu belirterek, "Birincisi, ana caddeden oto parka giriş yapılmasıydı. Bu zaten kapatıldı. İkincisi, binanın önündeki dönme dolaplardı. Bu da kaldırıldı. Üçüncüsü husus ise, alçak katlı binadaki çelik konstrüksiyon çatıydı. Bu çatı da kaldırılırsa projeye aykırı hiç bir husus kalmıyor. Böylece bina kullanıma açılabilir" dedi.

Söz konusu binanın hizmete sokulmasıyla otel ve alış veriş merkezlerinde bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağı öğrenildi. Şehrin merkezi bir noktasında, ruhsatlı olarak inşa edilmiş bir projenin, basit bir fazlalık yüzünden 10 yıldır atıl durması vatandaşları üzüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?