6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

TP seçime tek başına girecek

TÜRKİYE PARTİSİ SEÇİME TEK BAŞINA GİRECEK

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, seçime tek başlarına gireceklerini, hiçbir parti ile birleşme ihtimallerinin olmadığını söyledi.

Şener, Bursa'da Kervansaray Termal Otel'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye Partisi'nin 11 ay önce kurulduğunu hatırlatan Şener, "76 ilde teşkilatını tamamlamış, kararlı bir şekilde tek başına seçime girecek mevcut siyasi hareketiz. Bazı basın organlarında çıkan birleşme gibi bir durum söz konusu olamaz. Biz Türkiye Partisi olarak var olmaya, iktidar olmaya çıkıyoruz. Bazı partiler kendilerini feshedip Türkiye Partisi'ne gelebilir. Kapımız herkese açık" dedi.

"Hayatım boyunca paranın bu kadar önemli olduğunu anlayamamıştım" diyen Abdüllatif Şener, "Parti kurduktan sonra paranın siyasi hayatta ne kadar önemli olduğunu anladım. Bizim genel merkez olarak hiçbir il ve ilçe teşkilatımıza verebilecek maddi desteğimiz yoktur. 76 ilde kurduğumuz teşkilatlarımızın kuruluş masrafları kendi imkanlarıyla yapıldı. Hazineden mevcut iktidara 50 milyon TL yardım geliyor, yerel seçimlerde bu rakam 100 milyon TL, genel seçimlerde 150 milyon TL'dir. Bu paranın yüzde 30'u il

teşkilatlarına gönderilir. AK Parti kurulduğu günden bu yana hazine yardımı alıyor" diye konuştu.

 

"ÇINGAR ÇIKARSA 2010'DA SEÇİM OLUR"

Bazı il ve ilçelerde yaptıkları çalışma sonucu partisinin tanınma oranının yüzde 50'nin üzerinde, oy oranının ise yüzde 15'in üzerinde olduğunu kaydeden Şener, seçim anketlerinin doğruluk payının az olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'de yapılan anketler bugün masa başında yapılıyor. Anket biraz masraflı iştir. Seçim öncesi yapılan anketler hariç, diğer yapılan anketler hayali ankettir. İnsanların korkuları var herhalde, iktidar partisi bu anketlerden ondan birinci çıkıyor. 2007 yılından bu yana iktidar partisinin çalışmalarına göre, seçimde barajın altında oy alması lazım. Eğer iktidar partisi seçimlerde barajın üzerine çıkarsa bu medya desteğiyle olur. Şu andaki ekonomi 1999 ve 2001 yıllarındaki ekonomiden daha kötü.

Hükümet şimdiye kadar 2007 öncesi yapılanları pazarladı ve bu yapılanlarla ayakta duruyor. Seçim çalışmalarında 2002'den bu yana değil, 2007 sonrası çalışmaları değerlendirmek etiktir. Seçimlerin 2011 yılında yapılmasını bekliyoruz ancak Anayasa paketinde çıngar çıkarsa seçim 2010'da yapılır."

TÜRKİYE PARTİSİ SEÇİME TEK BAŞINA GİRECEK
TÜRKİYE PARTİSİ SEÇİME TEK BAŞINA GİRECEK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 16:18:05
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 16:29:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?