2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Trafiğe Berlin modeli

Bursa'da trafiğin otomatik olarak bilgisayar üzerinden yönetilmesini içeren Trafik Takip Kontrol Sistemi'nin 2007 yılı içerisinde faaliyete geçeceği açıklandı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, belediyenin 2007 projeleri arasında yer alan ve trafiğin otomatik olarak bilgisayar üzerinden yönetilmesini içeren Trafik Takip Kontrol Sistemi ile e-belediyecilik hakkında İHA muhabirine bilgiler verdi. Konçak, Almanya'nın Berlin kentinde uygulaması bulunan ve trafik yoğunluğunun bilgisayar üzerinden kameralar vasıtasıyla azaltılmasını içeren Trafik Takip Kontrol Sistemi ile ilgili etüd çalışmalarının bittiğini, son teknolojik kontrol araştırmaları süren sistem için önümüzdeki birkaç ay içerisinde ihaleye çıkılacağını söyledi. 

Genel Sekreter Konçak, hazırlık çalışmaları süren e-belediyecilik hizmetinin de 2008 sonunda tamamlanacağını, bu hizmet sayesinde Bursalılar'ın internet üzerinden belediyecilik hizmeti alma hakkına sahip olacağını belirtti. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, şehirde bulunan 113 kavşaktaki trafik akışını düzenleyecek Trafik Takip Kontol Sistemi'nde sona gelindiğini vurguladı. Sistemle ilgili son rötuşların yapıldığını ve birkaç ay içinde ihaleye çıkılmasının planlandığını belirten Konçak, "Trafik Takip Kontol Sistemi, Büyükşehir Belediyesi'nin 2007 projeleri arasında yer alan ve en önemliler grubunda bulunan bir projedir. Zira bu projeyle birlikte, Berlin modeline geçiyoruz. Aynen Berlin'de olduğu gibi, Bursa'da bulunan 113 kavşağın tamamı sistemle birlikte otomasyona alınacak. Bu kavşaklardaki trafik, merkezdeki bilgisayar programının algılayacağı sinyaller doğrultusunda rahatlatılacak ve araç yığılmasının önüne geçilecek. Merkez, nerede bir yığılma varsa ya da bu tür bir ihtimal karşısında kavşaklara geçiş hakkı vermeyecek, araçları boş olan güzergahlara yönlendirecek. Araç sayısına göre trafik otomatik olarak ayarlanmış olacak ve trafik sıkışıklığı tarihe karışacak" dedi. 

Konçak, trafiğin tek merkezden yönetilmesini içeren projenin Büyükşehir Belediyesi'ne olan maliyetinin 7 milyon YTL'yi bulmasını beklediklerini ve sistemi 2007 yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, konuşmasında, hazırlık çalışmaları süren e-belediyecilik uygulamasına da yer verdi. Tüm belediyenin elektronik alt yapısının sistem dahilinde rehabilite edileceğini vurgulayan Konçak, "E-belediyecilik uygulamamız, tahminlerimize göre 2008 yılında faaliyete geçecek. E-belediyecilik uygulamasının hizmete girmesiyle birlikte, vatandaşımız belediyecilik hizmetlerini internet üzerinden alma hakkına sahip olacak. 2008 sonunda tamamen e-belediyecilik entegre sistemine uygun hale gelmiş olacağız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 12:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?