5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Trafiğe hayat öpücüğü

Bursa trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Beşevler Köprülü Kavşağı, törenle hizmete açıldı. 18 Mart’ta yapımına başlanan ve 90 günde tamamlanan kavşağın maliyetinin 860 milyar lira olduğunu söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, karayollarını çile yolları olmaktan çıkaracaklarını belirtti.

Ulaşımın büyük şehirlerin ortak meselesi oluğuna işaret eden Şahin, "Ulaşım sıkıntısı sonucu ortaya çıkan tablo; zaman kaybı, yakıt kaybı ve mutsuz insanlardır. Bu yüzden belediye olarak önceliğimiz ulaşım yatırımları yönündedir. Yüksek İhtisas Hastanesi Kavşağı, bugün de Beşevler Köprülü Kavşağı ulaşıma açılmıştır. Filament, Beşevler, Orhaneli ve Acemler Kavşakları’ndan sonra 23 Haziran’da da Merinos Kavşağı için ihale gerçekleştiriyoruz. Merinos Kavşağı inşaatına da Temmuz ayında başlanacak ve en kısa sürede burayı da tamamlayarak, Bursa’da kent içi trafiğini çözmek yolunda bir büyük adım daha atmış olacağız. Bursa’da trafik çilesi büyük ölçüde bitecektir" dedi.

Bursa’nın tarihinde en büyük ulaşım yatırımlarına kendilerinin imza attıklarını, şehrin adeta bir şantiyeye dönüştüğünü anlatan Şahin, gayelerinin insanlara sıkıntı değil, keyif veren bir Bursa oluşturmak olduğunu açıkladı. Doğalgaz çalışmaları, atık su arıtma tesisleri, şehir girişleri, asfalt çalışmaları ve içme suyu gibi çalışmaların devam ettiğini ifade eden Şahin, "Güzelyalı-Yenikapı hızlı feribot seferleri, Bursaray’ın B etabı, trafik sinyalizasyonu ve ulaşım planlaması, şoförlerin eğitimi ve bütünleşik bilet sistemi, Bursa ulaşımı için geliştirdiğimiz yeni projelerimizdir. Çok yakın bir zamanda Bursa’da trafik, mesele olmaktan çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Beşevler Köprülü Kavşağı’nı trafiğe açan Başkan Hikmet Şahin, köprüden geçen ilk otomobil sürücüsüne "Bursa için hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 16:02:25
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 12:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?