4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Trafik Haftası etkinliği

Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi için her yıl mayıs ayında kutlanan "Karayolu Trafik Haftası" Bursa'da çeşitli faaliyetlerle başladı.

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası faaliyetleri Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Heykel'deki törenlerin ardından öğrenciler ve vatandaşların bilinçlenmesi için Eğitim Araçları Salonu'nda trafik standı açıldı. Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği stantta, öğrencilere trafikte kullanılan malzemeler hakkında bilgi verildi. Standı gezen öğrenciler, polis ve jandarma görevlilerine merak ettikleri konuları sordu.

"ÖĞRENCİLER HEM EĞLENDİ, HEM ÖĞRENDİ"
Stant açılışının ardından "Trafikte önce eğitim mi yoksa ceza mı?" konulu tiyatro gösterisi sunuldu. Trafikte yapılması gerekenleri esprili bir dille anlatan oyun izleyenlerden büyük alkış topladı. Kaza yapan alkollü motor sürücüsünün hali öğrencileri güldürürken, büyükleri düşündürdü.

Öğrencilere küçük yaşta verilen eğitimin faydalarından bahseden İl Emniyet Müdür Vekili Cemal Çalışkan, "Yarının teminatı olan çocuklarımız küçük yaşta trafik eğitimi alırsa, ileride trafik kazalarının ve hataların azalacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:15:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?