5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Trafik magandaları hesap verecek

Bursa’da otomobille yol verme yüzünden çıkan kavgayı ayırmak isteyen Cumhuriyet Savcısı ve arkadaşını bıçakladıkları iddia edilen 2 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi. Savcı Mesut Turan’ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Dün akşam yol verme yüzünden çıkan kavgada Cumhuriyet Savcısı Mesut Turan ile Cem Erkan Gülbakan’ı bıçakla yaraladıkları öne sürülen Erdal D. ile Muhittin T., ’kasten adam yaralamak’ suçlamasıyla adliyeye çıkartıldı. Savcı Mesut Turan’ın sağlık durumunun iyi olduğu, diğer yaralının da hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.

İddiaya göre, Değirmen Caddesi’nde sıkışan trafikte sürücü Özcan Gülbakan, karşıdan gelen Muhittin T. idaresindeki 10 V 0055 plakalı araçtan arkasında araçlar bulunduğu gerekçesiyle el işareti yaparak geri gidip yol vermesini istedi. Aracın ön koltuğunda oturan Erdal D., araçtan inerek yol isteyen Gülbakan’ın aracının ön camına 3 kere yumruk attı. Bunun üzerine Özcan Gülbakan’ın kardeşi Cem Erkan Gülbakan ile yol vermeyen şahıslar kavga etmeye başladı. Bu sırada başka bir otomobil içerisinde bekleyen savcı Mesut Turan da, ortamı sakinleştirmek için kavgaya müdahale etti. Erdal D., cebinden çıkarttığı çakıyı savurmaya başladı. Savcı Mesut Turan sağ karın boşluğundan, Cem Erkan Gülbakan ise göbek üstü ve sol koltuk altından 2 bıçak darbesi aldı. Olaya karışan 2 şüpheli olay yerinden kaçarken, Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar ameliyata alındı.

Saldırganların olay yerinden kaçtıkları 16 V 0055 plakalı beyaz Opel Astra marka otomobili takibe alan ekipler, aracın tekstilci Muhittin T.’ye ait olduğunu belirledi. Erdal D. olayın ardından polise gidip teslim olurken, Muhittin T. saat 23.00 sıralarında polis tarafından Ortabağlar Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alındı. Erdal D. ile birlikte olayda kullanılan çakı da ele geçirilirken, 2 şüphelinin sorgusunda kavganın trafikteki sıkışıklıktan çıktığını söylediği öğrenildi. "Darp ve memura mukavemet" suçlarından emniyette kaydı olduğu belirlenen Muhittin T. ifadesinde, yaralanan Mesut Turan’ın savcı olduğunu bilmediğini söyledi. Diğer şüpheli Erdal D.’nin ise, 6136 sayılı Silah Kanunu’na muhalefet, adam yaralamak ve darp suçlarından kaydının bulunduğu tespit edildi. Erdal D. de ifadesinde, "Trafik sıkıştı. Bir aracın sürücüsüyle tartışmaya başladık. Tam bu sırada iki kişi de kavgayı ayırmaya çalıştı, ama ben çakıyı çekip rastgele salladım" dedi. Polis, sorgunun tamamlanmasının ardından 2 zanlıyı "kasten adam yaralamak" suçlamasıyla adliyeye sevk etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2005 Cumartesi 19:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?