6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

'Traktörün köprüden geçti' cezası

BOĞAZ KÖPRÜSÜNÜ HİÇ GÖRMEYEN ÇİFTÇİNİN TRAKTÖRÜNE 'KAÇAK GEÇTİN' CEZASI

Bursalı bir çiftçi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ücret ödemeden traktörüyle geçtiği iddiasıyla kendisine gönderilen ceza makbuzunu görünce şoke oldu. Bu zamana kadar sadece köydeki köprüyü kullandığını söyleyen çiftçi, haksızlığa uğradığını anlattı.

Gürsu ilçesindeki Adaköy Mahallesi'nde oturan 57 yaşındaki çiftçi İbrahim Vurgun, adresine gönderilen ceza makbuzunu görünce şoke oldu. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne göre İbrahim Vurgun kendisine ait traktörle 2009 yılının Aralık ayında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçti.

Trafik ekiplerine takılmadan boğazdaki köprüyü baştan başa katettiği öne sürülen Vurgun, işlediği suçu adresine gönderilen ceza makbuzunu alınca öğrendi. Yıllardır köyünün dışına çıkmadığını söyleyen çiftçi, 77 TL tutarındaki cezanın nasıl kesildiğini ise anlamadığını ifade etti. Makbuzu görünce çok şaşırdığını belirten Vurgun, "Ben bu zamana kadar sadece köydeki köprüden geçtim. Bu olayı bende anlayamadım. Traktör kendiliğinden oraya gitmedi herhalde. Birileri karambolde kesti, plakayı da gönderdi. O da bana denk geldi. Aslında traktörümün öyle bir yerden geçmiş olması beni memnun etti ama cezayı ödemeye niyetim yok. Hakkımı arayacağım. Köprüden geçmeyen traktöre, 'Köprüden geçti' diye kesilen cezayı niye ödeyeyim?" dedi.

Köy Muhtarı Abbas Erdem ise haksızlık karşısında çiftçilerine sahip çıkacaklarını dile getirerek, "Komşularımız ve ben, çiftçimizin yanındayız ve kendisini destekliyoruz. Bu cezayı kesen kişiyi en üst mercilere kadar götürmek benim görevim" diye konuştu.

Anadolu'nun birçok köyüne gönderilen ceza makbuzlarıyla onlarca çiftçi boğaz köprülerinden kaçak geçtiği gerekçesiyle suçlandı. Yapılan araştırmalarda, otomatik geçiş gişelerinden para ödemeden geçen bazı düzenbazların, kopyaladıkları traktör plakalarını araçlarına takarak köprülerden kaçak geçtiği belirlendi.

BOĞAZ KÖPRÜSÜNÜ HİÇ GÖRMEYEN ÇİFTÇİNİN TRAKTÖRÜNE 'KAÇAK GEÇTİN' CEZASI
BOĞAZ KÖPRÜSÜNÜ HİÇ GÖRMEYEN ÇİFTÇİNİN TRAKTÖRÜNE 'KAÇAK GEÇTİN' CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 14:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin IP: 88.245.8.xxx Tarih : 11.02.2010 21:31:06

şimdi adalet bu cezayı kesene ödettirmeliki...bir dahaki sefere gözlerini iyi açsın...