6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Transseksüel Öykü'ye devlet kredisi

HAPİSTE MESLEK SAHİBİ OLAN TRAVESTİ, BAŞBAKANLIK DESTEĞİYLE BİJUTERİ DÜKKANI AÇTI

Bursa'da fuhuş çetesi kurduğu iddiasıyla 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Gökkuşağı Travesti ve Gayleri Koruma Derneği Başkanı Öykü Özen, devlet kredisiyle fuhuş batağına saplanan travestileri istihdam ettiği bir bijuteri dükkanı açtı. Dükkanının girişine, "Bu iş yeri TC Başbakanlık tarafından desteklenmektedir" diye yazdıran Özen, bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek kendisine yardım eden Başbakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Bursa'da fuhuş çetesi kurduğu iddiasıyla eşiyle birlikte toplam 70 yıl hapis cezasına çarptırılan Gökkuşağı Derneği Başkanı Öykü Özen, tahliye olduktan sonra iş bulamayınca soluğu Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Denetimli Serbestlik Bürosu'nda aldı. Fuhuş yapmaktan başka seçeneği olmayan travestilerin topluma kazandırılması için bir proje hazırlayan Özen, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Genel Müdürlüğü'ne müracaat etti. Sosyal riski azaltma fonu tarafından projesi onaylanan Özen'e dükkan açması için 15 bin lira ödenmesine karar verildi.

Parayı aldıktan sonra hemen hazırlıklara başlayan Özen, 6 ay içinde Altıparmak Mahallesi'nde eskiden kullandığı takma ismi olan "Aşina" adında bir dükkan açtı. Satışların son derece iyi olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Özen, "Fuhuş çetesi kurduğum iddiasıyla cezaevine girince boş durmadım. Ahşap boyama, takı tasarım, ebru ve el sanatları gibi çok sayıda kursa katılarak kendimi geliştirdim. Daha sonra fuhuş batağına saplanan travesti ve kadınlarımızın kurtarılması için bir proje geliştirdim. Amacım üretilen özgün tasarımlı takılarımızı satarak arkadaşlarımıza bir gelir sağlamaktı. Projem, fon tarafından onaylandı. Benim için çok önemli bir proje. Bu sayede birçok travesti fuhuş batağından kurtulacak" dedi.

Tüm travesti ve kadınların el emeği ürünleri satabileceğini, hatta gelen herkese takı tasarım ve el sanatları eğitimi verebileceğini ifade eden Özen, "Bu tür projeler desteklenmeli. Fonu sağlayan Başbakanlık yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Şimdi bunu geliştirip daha çok arkadaşımı kurtarmak istiyorum. Allah'a çok şükür satışlarımız çok iyi. Mağazamızda çoğunluğu özgün olan takılar 1 ila 100 milyon arasında satışa sunuluyor" diye konuştu.

HAPİSTE MESLEK SAHİBİ OLAN TRAVESTİ, BAŞBAKANLIK DESTEĞİYLE BİJUTERİ DÜKKANI AÇTI
HAPİSTE MESLEK SAHİBİ OLAN TRAVESTİ, BAŞBAKANLIK DESTEĞİYLE BİJUTERİ DÜKKANI AÇTI
HAPİSTE MESLEK SAHİBİ OLAN TRAVESTİ, BAŞBAKANLIK DESTEĞİYLE BİJUTERİ DÜKKANI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 17:14:02
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 19:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?