6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Travesti eylemine destek

TRAVESTİLERİN EYLEMİNE VATANDAŞLARDAN DESTEK

Bursa'da çalıştıkları gece kulübünün kapatılmasına tepki gösteren bir grup travesti eylem yaptı. Mini etek ve derin göğüs dekolteli travestilerin eylemine vatandaş da alkışlayarak destek verdi.

Gece saat 02.00 sıralarında Yeni Yalova yolu üzerinde bulunan gece kulüplerinin ruhsatlarının yenilenmemesi yüzünden kapatılmasına tepki gösteren bir grup travesti eylem yaptı. Çalıştıkları gece kulüplerinin kapatıldığını ve yolda çalışmak zorunda kaldıklarını iddia eden travestiler, yetkililere seslendi.

Derin göğüs dekolteli ve mini etekleriyle eylem yapan travestilere bir grup vatandaş da alkışlayarak destek verdi. Gazetecilere açıklama yapan Gökkuşağı Derneği Başkanı Transeksüel Öykü Ö., "Bu kadar insan ne yapsın? O zaman bize genelev açmaya izin versinler. Yollarda mı çalışsınlar? Bursa'da sadece bizim çalıştığımız yerlerin mi ruhsatı yok" dedi.

Diğer travestiler ise, pembe kimliklerini göstererek, "Devlet bize kimlik veriyorsa, varlığımızı kabul ediyor demektir. Biz de bu ülkenin vatandaşlarıyız" şeklinde konuştu.

Polis ekipleri eylem yapan travestiler ile görüşerek dağılmalarını istedi. Zorluk çıkarmayan travestiler, yarım saat içinde olaysız bir şekilde dağıldı.

TRAVESTİLERİN EYLEMİNE VATANDAŞLARDAN DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 11:39:05
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 12:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?