3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Travestileri ölüm korkusu sardı

ÖLÜM KORKUSU TRAVESTİLERİ ADLİYEYE GETİRDİ

Bursa'da bir grup travesti, fuhuş çetesi kurduğu iddiasıyla İstanbul'da yargılandığı davadan tahliye edilen transseksüel Ö.Ö. ve eşinin kendilerini ölümle tehdit ettiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.

Kentte 2 yıl önce fuhuş çetesi kurdukları iddiasıyla ahlak polisinin "Sonbahar" adını verdiği operasyonda yakalanan ve aralarında Gökkuşağı Gayleri ve Travestileri Koruma Derneği Başkanı Ö.Ö. ve kocasının da bulunduğu toplam 16 şüpheli hakkında, toplam 3 bin 180 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Örgüt lideri oldu iddia edilen Ö.Ö. ve yeni evlendiği kocasının, 277 ayrı fuhuş olayına aracılık suçundan toplam 2 bin 240 yıla kadar hapisleri talep edildi.

İstanbul'da yargılaması süren Ö.Ö., 4 gün önceki duruşmada 2 yıl süren esaret hayatının ardından özgürlüğüne kavuştu. Şiddet kullanarak zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen mağdur travestiler, Ö.Ö.'nün tahliyesinin ardından soluğu adliyede aldı. Söz konusu davanın mağdurları, çetenin liderliğini yaptığı iddia edilen Ö.Ö., kocası ve 2 arkadaşı tarafından ölümle tehdit edildiklerini öne sürdü.

Mahkeme kararıyla pembe nüfus cüzdanına kavuşup evlenen Ö.Ö.'nün kendilerini, fuhuş çetesi davasında şikayetçi oldukları için ölümle tehdit ettiğini öne süren G.K., "Ö.Ö. 27 ay cezaevinde kaldıktan sonra 20 Kasım tarihinde tahliye edildi. Bizleri ölümle tehdit edip, 'Sizin ölüm fermanınız kesilmiştir' diyor. Bizler korku içinde yaşıyoruz" dedi.

Adliyeye şikayetçi 8 arkadaşıyla birlikte gelen G.K., "Ö.Ö.'nün yanında bulunan 3-5 kişi devamlı olarak evimizin önünde gezerek bizlere korku salmaktadır. Mal ve can güvenliğimiz yok. Bizlere en ufak bir şey olursa bundan Ö.Ö., eşi M.Ö., R. K. ve V. K. V. sorumludur. Şüpheli Ö.Ö., çok tehlikeli ve psikopat biridir. Her an bizlere bir şey yapabilir" diye konuştu.

Dilekçelerini veren travestiler, daha sonra Çarşı Polis Merkezi'ne sevk edildi.

ÖLÜM KORKUSU TRAVESTİLERİ ADLİYEYE GETİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 12:35:03
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 14:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şafak IP: 78.190.217.xxx Tarih : 2.09.2013 16:46:33

Ey yazıklar size ne milletin seçimlerinden, Allah'ın psikopatları herkes kendini bir Azrail veya bilge zannediyor.